Supermaterialen som ska revolutionera världen

Grafen, aerogel och nanocellulosa är några av de supermaterial som har potential att revolutionera produkter inom en mängd branscher och därmed bli en guldgruva för företag.

Ellinor Helén intervjuar Cecilia Auvray, Nordenförvaltare på Handelsbanken fonder, om framtiden för supermaterialen som bland annat surfar på miljövågen.

Grafen är fortfarande i sin linda. Ett mycket spännande ämne, enligt Cecilia Auvray, som kan bli lika stort som plast. Genomslaget igger dock troligen 5 – 20 år framåt i tiden.

Aerogel, som är ett av världens bästa isoleringsmaterial, ligger närmare ett kommersiellt genombrott.

Nanocellulosa innebär att man hittar nya användningsområden för skogen och där ligger nordiska bolag redan långt framme i forskning och tillverkning.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.3%
NASDAQ-100 1%
NASDAQ Composite 1.1%

Vinnare & förlorare

Paradox Interactive 3.6%
THQ Nordic 3.4%
Elekta 3.4%
Handelsbanken -1.7%
Swedbank -2%
Bravida Holding -2.3%
Uppdaterad ons 12:51
Fördröjning 15 min
  • 65 snart ett minne blott1:13

    65 snart ett minne blott

    Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

  • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

    Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

    Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.