”Stockholms ekonomi står och väntar”

Stockholms ekonomi tyder på en avmattning i konjunkturen, barometern visar ett värde på 93 av hundra vilket är oförändrat från kvartalet innan. Det syns bland annat bland hushållens syn på arbetsmarknaden uppger Stefan Westerberg, seniorekonom på Stockholms Handelskammare.

”Flertalet hushåll tror att arbetslösheten kommer att öka på sikt och det kan vara en förklaring till att hushållen ser dystert på konjunkturen nu.”

Men trots det går vissa branscher fortsatt starkt. Däribland handeln för livsmedel och motorfordon.

”Så länge vi har en okej omvärldsekonomi och en okej utveckling där så ser jag att behovet av transport bara kommer att öka”, säger Kent Jonsson, vd för Uppland Motor.

Redaktör: Nicolina Söderqvist.

 • Bilens morgondag hotad - eller?1:11

  Bilens morgondag hotad - eller?

  Var femte svensk tror sig vara bilfri om tio år. Den vanligaste anledningen är minskat behov eller andra färdsätt medan få avstår bilen av miljöskäl. Samtidigt tror en tredjedel av de som inte har en bil att de kommer att skaffa en innan 2030.  

 • Så ska Skåne bygga enhörningar2:27

  Så ska Skåne bygga enhörningar

  Entreprenören Christer Fåhraeus anser att det skånska innovationsklimatet är bland det bästa i Sverige, men musklerna saknas för att bygga så kallade ”unicorn”-bolag.

 • Hästbranschens hetaste trender2:26

  Hästbranschens hetaste trender

  Djurskydd, delningsekonomi och digitalisering är tillsammans med hållbarhet de främsta trenderna inom hästnäringen just nu.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.7%
NASDAQ-100 0.4%
NASDAQ Composite 0.2%

Vinnare & förlorare

Millicom 5.3%
Elekta 4.7%
Stillfront Group 4%
Kindred Group -2.9%
Paradox Interactive -3.7%
Sagax -3.8%
Uppdaterad ons 17:35
Fördröjning 15 min