”Skatteplaneringen kommer att minska”

Den så kallade paradisläckan har satt fokus på det internationella skattesamarbetet.

På det svenska Skatteverket kom inte avslöjandet som någon överraskning. Man var väl förberedda: ”Vi hade fått information från vårt internationella samarbete om läckan för en och en halv vecka sedan ungefär”, säger Margareta Nyström, internationell koordinator på Skatteverket.

Ökat internationellt samarbete och hårdare krav på bland annat skatterådgivare kommer göra det svårare att komma undan skatt, menar Margareta Nyström.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -1.1%
NASDAQ-100 -2.2%
NASDAQ Composite -2.1%

Vinnare & förlorare

Avanza 4.9%
Ericsson 1.3%
Nolato 1.2%
SSAB -4.2%
Husqvarna -5.7%
Skanska -9.2%
Uppdaterad fre 11:47
Fördröjning 15 min
  • Pakistanska skatteproblem1:09

    Pakistanska skatteproblem

    Pakistans ekonomi är i kris och landet har begärt nödlån från Internationella Valutafonden IMF. Mattias Martinsson, förvaltningschef på Tundra fonder, menar att den nyvalda premiärministern Imran Khan står inför stora utmaningar.

  • 0:957

    "Rymdreglerna måste ses över"

    Utforskningen av rymden var från början en statlig angelägenhet. På senare tid har näringslivet blivit drivande och det är främst smarta satelliter som intresserar företagarna. Rymdstyrelsens industrihandläggare Christer Nilsson berättar om den moderna striden för att ta plats i rymden.