Skanska tar Manhattan

Skanska har fått sin största order någonsin – värd runt 23 miljarder kronor – för att bygga en ny terminal på flygplatsen LaGuardia i New York. Detta blir ytterligare ett stort steg i Skanskas USA-expansion. Hela Skanskas omsättning i USA uppgick 2015 till drygt 54 miljarder kronor.

EFN:s Petra Bergman har träffat Michael Goetz, platschef  på The Oculus/World Trade Center och Skanska vd Johan Karlström.

  • Flygplatsen förändrar fjällvärlden7:58

    Flygplatsen förändrar fjällvärlden

    Den 22 december landar det första planet på Scandinavian Mountains Airport, den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil. Projektet uppskattas kosta 700 miljoner kronor och förhoppningen är att locka fler internationella besökare till skidorterna.

  • Roliga experiment ska locka unga till kemiindustrin1:47

    Roliga experiment ska locka unga till kemiindustrin

    Kemins Dag är en satsning som med hjälp av roliga och pedagogiska experiment ska öka elevers intresse för kemi. Att locka fler unga personer till kemiindustrin är viktigt för branschen och för den framtida svenska konkurrenskraften. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.2%
NASDAQ-100 -0.9%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Atlas Copco 5.9%
Getinge 5%
Sandvik 4.1%
Catena -5%
Kungsleden -5.2%
Fabege -9.2%
Uppdaterad mån 12:21
Fördröjning 15 min