Sålde sin båt för att göra snus

Grundaren för Gotlandssnus, Henrik Jakobsson började sin resa genom att sälja sin båt för att ha råd med tillverkningen av snus.

”Jag hade inga pengar när jag fick affärsidén så då sålde jag min båt för 20 000 kronor och kunde köpa hem lite råvaror och börja labba i köket” förklarar Henrik Jakobsson, vd för Gotlandssnus.

Tidigare var han kvalitetsingenjör på Flextronics på Gotland som lades ned 2003. Efter det blev han egenföretagare och skapade Gotlandssnus som nu omsätter 40 miljoner kronor.

Lennart Ekdal intervjuar Henrik Jakobsson, vd för Gotlandssnus.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.4%
NASDAQ-100 1.4%
NASDAQ Composite 1.4%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.5%
Beijer Ref 4.4%
Sectra 4.2%
Sagax -1.2%
Swedbank -1.2%
Elekta -1.8%
Uppdaterad tis 17:35
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.