Så rustar du bolaget för coronatider

Sara Wallin är vd på Almi Väst. Hon beskriver Almis roll som en investerare i svensk framtid som ger både rådgivning och kapital till nystartade och etablerade företag. Hon berättar även om vilken roll Almi har när konjunkturen svajar. Som nu i coronatider.

”Vår roll brukar bli minst lika viktig när det gungar i finansvärlden. Tittar man på senast när det var finanskris så fick vi kliva fram ganska rejält. Vi ökade vår utlåning dramatiskt och gick in i ännu fler bolag med kapital”, säger hon.

Sara Wallin berättar om hur tillgången på kapital ser ut i västra Sverige och siar om framtiden för tillväxtbolag i regionen när coronaviruset sprider sig.

”Vi har haft några riktigt goda år här i Västsverige. Vi har haft en fantastisk tillväxt och jag hoppas att våra tillväxtbolag har skaffat en buffert som klarar några sämre månader.”

Redaktör: Anders Frick.

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Batterier återvinns med unik teknik3:42

  Batterier återvinns med unik teknik

  Forskare på Chalmers har utvecklat en ny teknik för att återvinna dyra metaller i batterier. Ett samarbete har inletts med batterijätten Northvolt.

 • Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv5:42

  Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv

  Trots coronapandemin fortsätter Linda Larsson att intervjua västsvenska näringslivsprofiler i Göteborgspodden. Sedan starten i februari 2018 har företagsledare delat med sig av både framgångsfaktorer och misslyckanden.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 2.3%
NASDAQ 100 1.4%
NASDAQ Composite 1.5%

Vinnare & förlorare

Elekta 14.6%
Stillfront Group 8.1%
Dometic Group 7.2%
Atrium Ljungberg -1%
FastPartner -1.4%
Hufvudstaden -1.5%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min