Oljegurun: Oljan ska ned till 11 dollar

Oljepriset ska sjunka en bra bit till. Det förutspår Robert McNally, grundare och vd för Rapidan Group, en Washingtonbaserad konsultfirma specialiserad på energimarknaderna.

McNally menar att oljepriset mycket väl kan sjunka ner till samma nivå som det var på 1998, det vill säga 11 dollar per fat. Och prisfallet kan ske snabbt. Sedan börjar det att klättra uppåt igen, för att kunna nå 100-dollarsnivån inom fem år.

 

På lördag kommer du kunna se en längre intervju med Robert McNally.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -1.5%
NASDAQ-100 -1%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Hembla 11.5%
Sagax 3.5%
Fabege 2.3%
Boliden -3.2%
Nolato -3.2%
Saab -3.3%
Uppdaterad mån 13:33
Fördröjning 15 min
 • Pensionärer och folk i glesbygd får lägre skatt4:06

  Pensionärer och folk i glesbygd får lägre skatt

  Regeringen har överlämnat budgetpropositionen för 2020 till riksdagen. Bland förslagen finns avskaffad värnskatt, mer pengar till kommuner samt satsningar på miljö och klimat. EFN:s Johan Schück kommenterar.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.