Teknologin som ska lösa vattenstressen

Vatten är ofta en självklarhet i vår del av världen, men det är en förutsättning för många industriers överlevnad och någonting som inte kan tas för givet. Det är så kallad vattenstress i stora delar av världen, vilket innebär att vatten av god kvalitet inte räcker för att täcka samhällets behov, och där även industrin påverkas.

Enligt Jenny Gustavsson som är chef för hållbara investeringar på Handelsbanken är vatten givetvis en humanitär fråga, men om man ska se på det krasst som en investerare handlar det också om att utvärdera riskerna i de affärsmodellerna som man redan investerar i.

”Där finns det risk att det blir fördyrande omständigheter när vattenbrist blir mer akut. Men sen handlar det också om investeringsmöjligheter. Det finns många bolag som vill och kan vara med och lösa de här problemen globalt, och där vill vi gärna vara som investerare” säger Jenny Gustavsson.

Ellinor Helén intervjuar Jenny Gustavsson som är chef för hållbara investeringar på Handelsbanken om hur vattenbristen påverkar de olika branscherna.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.4%
NASDAQ-100 1.5%
NASDAQ Composite 1.4%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.5%
Beijer Ref 4.4%
Sectra 4.2%
Sagax -1.2%
Swedbank -1.2%
Elekta -1.8%
Uppdaterad tis 17:35
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.