Näringslivet haltar av inställda Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet kommer inte att genomföras som planerat i år. Främst påverkar det de runt 80 000 löpare och 200 000 åskådare som vanligtvis deltar. Dessutom kan näringslivet och Göteborgs stad vänta sig betydande ekonomiska effekter .

”Varvet brukar generera 300 miljoner kronor till staden i form av turistekonomisk ersättning”, säger Annika Knutsson, varvsgeneral för Göteborgsvarvet.

Även på Löplabbet har läget märkts av. Butikschefen Roger Berggren berättar att det trots högsäsong har varit mycket mindre att göra den senaste tiden.

Redaktör: Anders Frick

  • Batterier återvinns med unik teknik3:42

    Batterier återvinns med unik teknik

    Forskare på Chalmers har utvecklat en ny teknik för att återvinna dyra metaller i batterier. Ett samarbete har inletts med batterijätten Northvolt.

  • Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv5:42

    Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv

    Trots coronapandemin fortsätter Linda Larsson att intervjua västsvenska näringslivsprofiler i Göteborgspodden. Sedan starten i februari 2018 har företagsledare delat med sig av både framgångsfaktorer och misslyckanden.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.2%
NASDAQ 100 2.6%
NASDAQ Composite 2.1%

Vinnare & förlorare

Massolit Media 5.6%
ICA Gruppen 3.1%
Kinnevik 2.7%
Pandox -3.9%
Stillfront Group -5.4%
Paradox Interactive -6.1%
Uppdaterad ons 17:35
Fördröjning 15 min