Korvjunkturen pekar uppåt – men långsamt

Min idé var inte så himla klar och tydlig i början.

Det var mest kvalitativ snabbmat, gärna korv.

Jag är polsk. Det ligger mig nära hjärtat–

–och faller sig naturligt att hantera och jobba med.

Det är medvetna kunder som besöker oss.

Och det är dem vi är ute efter.

Folk är generellt lite mer intresserade av råvaran–

–vad den är gjord av och var den är gjord och så vidare.

Det händer nån gång i veckan att nån frågar:

"Femtio spänn för en chorizo? Hur är det möjligt?"

Det du betalar för är det extra arbete vi lägger ner–

–på tillbehör, bättre köttråvara och roligare kryddningar.

Vi kommer till exempel att köra sex stycken korvar–

–varav alla har en vegetarisk motsvarighet.

Vi ser ju att intresset för vegetariskt ökar i stort.

Vi har sett lite korvkrogar dyka upp–

–och även några korvkrogar stänga.

Så det är ingen hajp på gång, liksom.

Det är bara ett...

Ja, vad ska man säga? Vad ska man kalla det?

En lite lugnare hajp, kanske?

Det har att göra med folks förväntningar och vanor och så.

Folk förväntar sig inte att en korv ska vara bra–

–brödet dagsfärskt–

–och dressingen gjord i ett centralkök av mig.

Utan det ska vara emulsionskorv–

–och tråkig ketchup och senap. Tack så mycket, hej då.

Korven har gått från låg status hela vägen in i finrummet. EFN åkte till Järfälla och besökte Stockholms bästa korvkiosk.

Artur Oziemkowski grundade Krubberiet 2013 med en vision om att servera kvalitativ snabbmat. Och nu har man alltså blivit utsedd till Årets korvkiosk av Korvakademien.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.7%
NASDAQ-100 -0.2%
NASDAQ Composite 0%

Vinnare & förlorare

Uppdaterad tor 09:32
Fördröjning 15 min