Knäckfrågan i Brexitförhandlingarna

Nästa vecka drar den tredje rundan i Brexitförhandlingarna igång. Katrine Marçal menar att den stora knäckfrågan är när EU och Storbritannien kan börja tala om de så avgörande handelsfrågorna.

Tullunionen är en svår och viktig fråga att lösa. Men den mest känsliga frågan för den brittiska regeringen är hur mycket Storbritannien ska betala till EU. Premiärminister Theresa May vill verkligen undvika att en gigantisk summa dyker upp i kvällstidningarna.

 • Recorded Future: Så kan vi se in i framtiden8:35

  Recorded Future: Så kan vi se in i framtiden

  Cybersäkerhetsbolaget Recorded Future har tunga investerare som Google och amerikanska underrättelsetjänsten i ryggen. Företagets medgrundare Staffan Truvé berättar om hur de dammsuger nätet på information och analyserar materialet med AI-teknik.

 • Så ser Landvetters miljardplaner ut7:36

  Så ser Landvetters miljardplaner ut

  Landvetter Airport ska satsa två miljarder kronor fram till 2021 på bland annat utbyggnad av terminaler, gater och hotell. Dessutom finns planer på att dra en järnväg förbi flygplatsen. Flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren berättar om planerna.

 • Drömmen om rymden lever9:47

  Drömmen om rymden lever

  Det kallas ”new space”. Rymden har blivit kommersiell och näringslivet kan ha stor nytta av den potential som finns där. Satellittjänster utgör den största delen av marknaden.

 • Paketutlämning med provrum har premiär3:09

  Paketutlämning med provrum har premiär

  Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har skapat ett nytt koncept för paketutlämning som de döpt till Leveriet. Det går ut på att tillhandahålla både tjänster och produkter som kompletterar e-handeln och finns i Sickla Köpcentrum och på Mobilia i Malmö.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 1%
NASDAQ Composite 0.9%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.5%
D. Carnegie & Co 3.2%
Oriflame 2.6%
Billerudkorsnäs -1.8%
Saab -1.8%
Hennes & Mauritz -2%
Uppdaterad ons 17:14
Fördröjning 15 min