Klar ESG-profil lockar fler långsiktiga investerare

Det lönar sig för företag att engagera sig i miljömässiga och sociala frågor. Det hävdade Laura Starks, professor i finansiell ekonomi vid University of Texas i Austin, på ett seminarium anordnat av Swedish House of Finance.

Laura Starks menar bland annat att företag genom att ha en ESG-profil (environmental and social governance) lockar till sig mer långsiktiga investerare.

 

 • Kommentar om Brexit-utkastet0:00

  Kommentar om Brexit-utkastet

  Efter 18 månader av förhandlingar finns nu ett Brexitavtal som är godkänt av den brittiska regeringen och EU. Men ännu är det en lång väg kvar innan avtalet är i hamn. Luke Bartholomew, ekonom hos Aberdeen Standard Investment, om marknadens reaktioner och vad som väntar.

 • Bostadsbrist trots byggboom12:28

  Bostadsbrist trots byggboom

  Uppsala växer med motsvarande två busslaster i veckan. Men trots att byggandet pågår för fullt, och behovet är stort, så riskerar bostäderna att förbli tomma. De är för dyra för de nya invånarna.

 • Miljardsatsning på återvinningsteknik1:46

  Miljardsatsning på återvinningsteknik

  Återvinningsbolaget Stena Recyclings anläggning i Halmstad återvinner runt 400 000 ton skrot om året. Nu satsar bolaget omkring 200 miljoner kronor på två nya produktionslinjer för plast.

 • 4:44

  "Stockholm behöver modiga reformer"

  Färska siffror från Stockholmsbarometern visar att ekonomin vänder nedåt medan arbetskraftsbristen ligger på rekordhöga nivåer. Stockholms handelskammares vd Andreas Hatzigeorgiou tror att konjunkturtoppen är passerad.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 -0.9%
NASDAQ Composite -0.9%

Vinnare & förlorare

Oriflame 3.7%
SKF 2.4%
Elekta 2.4%
Hansa Medical -1.5%
Avanza -1.7%
Swedish Orphan Biovi… -2%
Uppdaterad tor 10:02
Fördröjning 15 min