Jan Jörnmark: Stor press på Demokraterna nu

Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, var med och grundade partiet Demokraterna i Göteborg men har i dag inte någon framskjuten position i partiet.

Partiet gjorde succé i valet och fick runt 17 procent. Den stora frågan för partiet är att stoppa Västlänken. Detta är också en fråga som kommer bli avgörande för partiets framtid menar Jan Jörnmark.

Om Demokraterna inte lyckas stoppa Västlänken kommer partiet inte finnas kvar om två år spår Jörnmark. Han tror i så fall att många av de väljarna kommer gå vidare till Sverigedemokraterna.

  • Batterier återvinns med unik teknik3:42

    Batterier återvinns med unik teknik

    Forskare på Chalmers har utvecklat en ny teknik för att återvinna dyra metaller i batterier. Ett samarbete har inletts med batterijätten Northvolt.

  • Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv5:42

    Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv

    Trots coronapandemin fortsätter Linda Larsson att intervjua västsvenska näringslivsprofiler i Göteborgspodden. Sedan starten i februari 2018 har företagsledare delat med sig av både framgångsfaktorer och misslyckanden.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -1.8%
NASDAQ 100 -0.1%
NASDAQ Composite -0.2%

Vinnare & förlorare

Sinch 5.5%
Massolit Media 4.3%
Stillfront Group 3.5%
Systemair -3.7%
SKF -3.9%
Troax Group -4.2%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min