Investerarna går i bräschen för nya hållbarhetsfrågor

Historiskt sett har hållbarhetsfrågor intimt sammankopplats med miljöfrågor. Det ändras nu snabbt och det är en välkommen utveckling menar Parul Sharma på Vinge. Det går nämligen inte att titta på till exempel ett miljöproblem utan att se kopplingen till korruption, förklarar hon.

Enligt Parul Sharma så är mönstret att nya, sociala, hållbarhetsfrågor först drivs av civilsamhället för att sedan plockas upp av företag, investerare och lagstiftare. Och just nu är det investerare som först agerar.

”Jag ser det varje dag, det är investerargruppen som är snabbast med att se konsekvenserna kring sociala utmaningar. Det beror på att de har ett så tydligt affärsmässigt perspektiv.”

Pontus Herin intervjuar Parul Sharma, chef CSR Compliance, Vinge.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.8%
NASDAQ-100 -0.3%
NASDAQ Composite -0.2%

Vinnare & förlorare

Getinge 3.2%
Avanza 3.2%
Paradox Interactive 3.1%
Klövern -2.5%
Essity -2.7%
ICA Gruppen -2.7%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
  • Vem vann på spelregleringen?3:48

    Vem vann på spelregleringen?

    Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

  • 65 snart ett minne blott1:13

    65 snart ett minne blott

    Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.