Han ser vd-jobbet som en hobby

Sven-Olof Johansson har varit vd för fastighetsbolaget Fastpartner sedan 1997. Men han är inte bara vd, han är dessutom storägare i bolaget. I en intervju med Johan Widmark svarar han på frågor om hur bolaget ska uppnå sina finansiella mål.

Han svarar även på frågor om successionen i bolaget och om varför man väljer att ge ut preferensaktier samt på om det finns en bobubbla eller inte.

Sven-Olof Johansson ger även sin syn på världsekonomin. ”Det finns inget konsumtionsutrymme i USA. Det finns ingen slutefterfrågan. Centralbankerna måste fortsätta stimulera. De kommer aldrig kunna sälja tillgångarna på marknaden”, säger han.

Sven-Olof Johansson har tidigare sagt att han planerat lämna vd-stolen och i stället bli styrelseordförande i Fastpartner. När och om detta ska ske är inget han vill precisera närmare. Han tycker fortfarande att jobbet är skoj. ”Jag har inget mer meningsfullt att hålla på med. För mig är detta inte ett jobb. Det är som en hobby”, säger han.

 

 • Underskattade kvinnor missar riskkapital3:44

  Underskattade kvinnor missar riskkapital

  Var tredje bolagsgrundare i Sverige är kvinna, men endast 1 procent av riskkapitalet går till bolag grundade av kvinnor. Bolag där kvinnor är medgrundare får 15 procent medan de med enbart manliga grundare drar in 84 procent.

 • Det här är Opec1:14

  Det här är Opec

  Snart möts oljekartellen Opec igen för att se över pris och produktion av olja. De 14 medlemsländerna har en röst var, men Saudiarabien har en informell ledarroll i och med sin överlägsna produktion. 

 • Framtidens mat hetare än någonsin4:24

  Framtidens mat hetare än någonsin

  Livsmedelsproduktion har länge pekats ut som en klimatbov. Samtidigt ökar efterfrågan på livsmedel i och med att jordens befolkning växer. Detta innebär stora utmaningar för branschen.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.2%
NASDAQ-100 -1.7%
NASDAQ Composite -1.5%

Vinnare & förlorare

Evolution Gaming Group 1.7%
Intrum Justitia 1.6%
Nordea 1.5%
Sweco -1.9%
Billerudkorsnäs -1.9%
Indutrade -2.2%
Uppdaterad ons 12:33
Fördröjning 15 min
 • Polen inspireras av Sverige2:34

  Polen inspireras av Sverige

  Knappt 25 mil söder om Blekinge ligger det polska storstadsområdet Trójmiasto, som besår av hamnstäderna Gdansk och Gdynia samt badorten Sopot.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.