Han ser vd-jobbet som en hobby

Sven-Olof Johansson har varit vd för fastighetsbolaget Fastpartner sedan 1997. Men han är inte bara vd, han är dessutom storägare i bolaget. I en intervju med Johan Widmark svarar han på frågor om hur bolaget ska uppnå sina finansiella mål.

Han svarar även på frågor om successionen i bolaget och om varför man väljer att ge ut preferensaktier samt på om det finns en bobubbla eller inte.

Sven-Olof Johansson ger även sin syn på världsekonomin. ”Det finns inget konsumtionsutrymme i USA. Det finns ingen slutefterfrågan. Centralbankerna måste fortsätta stimulera. De kommer aldrig kunna sälja tillgångarna på marknaden”, säger han.

Sven-Olof Johansson har tidigare sagt att han planerat lämna vd-stolen och i stället bli styrelseordförande i Fastpartner. När och om detta ska ske är inget han vill precisera närmare. Han tycker fortfarande att jobbet är skoj. ”Jag har inget mer meningsfullt att hålla på med. För mig är detta inte ett jobb. Det är som en hobby”, säger han.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.8%
NASDAQ-100 2%
NASDAQ Composite 2.1%

Vinnare & förlorare

Hennes & Mauritz 7.5%
Hexpol 6.6%
NetEnt 5.7%
Stillfront Group -3.1%
Essity -3.6%
Paradox Interactive -4.2%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min