”Vill inte sälja för tidigt”

EFN:s Charlotte Stjerngren möter Harald Mix, vd för riskkapitalbolaget Altor – och diskuterar bland annat möjligheterna för branschen att behålla de höga vinsterna i välfärdssektorn, inställda börsnoteringar och Altors långsiktighet.

”Om vi lyckas hitta ett riktigt, riktigt bra och spännande bolag så vill vi ju inte sälja det i förtid”, säger Harald Mix om att Altors senaste fond har en placeringshorisont på 15 år.

Harald Mix kommenterar även Skatteverkets granskning av skatteuppläggen i de svenska riskkapitalbolagen.

”Den har dragit mycket resurser från vår sida och jag tror att den har dragit hundratals manår på Skatteverket. Man kan ju fundera på hur välanvända de pengarna har varit.”, säger Harald Mix.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.2%
NASDAQ-100 -0.4%
NASDAQ Composite -0.5%

Vinnare & förlorare

Ericsson 1.6%
Klövern 1.3%
Beijer Ref 1.2%
Billerudkorsnäs -2.3%
Husqvarna -2.3%
Kindred Group -2.3%
Uppdaterad mån 14:45
Fördröjning 15 min
 • Johnson får kalla handen från EU1:19

  Johnson får kalla handen från EU

  Boris Johnson är favoriten till att ta över som brittisk premiärminister. Som sådan vill han sätta hårt mot hårt när det gäller Brexitförhandlingarna med EU.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.