”Webben kommer att implodera”

Om det finns någon som förtjänat titeln internetguru så är det Jeff Stibel. Han är en amerikansk entreprenör som varit vd eller styrelseledamot i en rad börslistade företag. Han har dessutom skrivit böcker om affärer och internet. Som om inte detta vore nog så är han dessutom hjärnforskare.

I en intervju med Pontus Herin diskuterar Jeff Stibel bland annat framtiden för webben.

Jeff Stibel hävdar att webben kommer att implodera. Men han menar inte att detta nödvändigtvis är något negativt. Det som kommer att ske är att fokus kommer att skifta från tillväxt till kvalitet. Detta gäller även nätverksföretag som Facebook och Twitter, de kommer att nå en kritisk punkt där de måste börja fokusera mer på kvalitet. Om inte detta sker så kan det sluta med en förskräckelse, som det gjorde för Myspace.

Att nätverk imploderar, oavsett vad det är för nätverk, är helt naturligt enligt Stibel. Teorin kan appliceras överallt, enligt Jeff Stibel, från hjärnans funktion till myrsamhällen.

I intervjun talar Jeff Stibel även om entreprenörsrollen och vilka som utgör de bästa företagsledarna – och det är inte ekonomer utbildade på prestigefulla skolor.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 1.4%
NASDAQ Composite 1.4%

Vinnare & förlorare

Nolato 3.9%
Lifco 1.3%
Swedbank 1.2%
Essity -0.8%
Vitrolife -0.9%
Pandox -1.3%
Uppdaterad ons 09:27
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.