”Webben kommer att implodera”

Om det finns någon som förtjänat titeln internetguru så är det Jeff Stibel. Han är en amerikansk entreprenör som varit vd eller styrelseledamot i en rad börslistade företag. Han har dessutom skrivit böcker om affärer och internet. Som om inte detta vore nog så är han dessutom hjärnforskare.

I en intervju med Pontus Herin diskuterar Jeff Stibel bland annat framtiden för webben.

Jeff Stibel hävdar att webben kommer att implodera. Men han menar inte att detta nödvändigtvis är något negativt. Det som kommer att ske är att fokus kommer att skifta från tillväxt till kvalitet. Detta gäller även nätverksföretag som Facebook och Twitter, de kommer att nå en kritisk punkt där de måste börja fokusera mer på kvalitet. Om inte detta sker så kan det sluta med en förskräckelse, som det gjorde för Myspace.

Att nätverk imploderar, oavsett vad det är för nätverk, är helt naturligt enligt Stibel. Teorin kan appliceras överallt, enligt Jeff Stibel, från hjärnans funktion till myrsamhällen.

I intervjun talar Jeff Stibel även om entreprenörsrollen och vilka som utgör de bästa företagsledarna – och det är inte ekonomer utbildade på prestigefulla skolor.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.9%
NASDAQ-100 0%
NASDAQ Composite 0.2%

Vinnare & förlorare

Elekta 5.3%
Evolution Gaming Group 4.8%
Boliden 3.6%
Swedish Match -1.6%
Modern Times Group -1.7%
JM -2%
Uppdaterad ons 17:35
Fördröjning 15 min
 • Fortsatt starkt framåt för västsvensk industri1:34

  Fortsatt starkt framåt för västsvensk industri

  Näringslivet i västra Sverige går bra. Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken förklarar att trots att det pratas om en eventuell annalkande lågkonjuktur ser företagens förväntningar fortsatt starka ut, trots att det globalt finns en större oro.

 • Ökad oro för rysk påverkan i EU-valet2:16

  Ökad oro för rysk påverkan i EU-valet

  Inför valet till EU-parlamentet den 26 maj har EU börjat bygga upp ett försvar mot desinformation. Detta är något som har blivit allt vanligare på bland annat Facebook och Twitter och som framförallt verkar komma ifrån Ryssland. Det här är ett riktigt hot som måste bemötas, menar Ann Linde, EU-minister. 

 • 17:22

  "Det här är den nya världen"

  Katrine Marçal träffar Peter Frankopan, professor och historiker vid universitetet i Oxford. Han har nyligen kommit ut med boken ”De nya sidenvägarna”.