”Webben kommer att implodera”

Om det finns någon som förtjänat titeln internetguru så är det Jeff Stibel. Han är en amerikansk entreprenör som varit vd eller styrelseledamot i en rad börslistade företag. Han har dessutom skrivit böcker om affärer och internet. Som om inte detta vore nog så är han dessutom hjärnforskare.

I en intervju med Pontus Herin diskuterar Jeff Stibel bland annat framtiden för webben.

Jeff Stibel hävdar att webben kommer att implodera. Men han menar inte att detta nödvändigtvis är något negativt. Det som kommer att ske är att fokus kommer att skifta från tillväxt till kvalitet. Detta gäller även nätverksföretag som Facebook och Twitter, de kommer att nå en kritisk punkt där de måste börja fokusera mer på kvalitet. Om inte detta sker så kan det sluta med en förskräckelse, som det gjorde för Myspace.

Att nätverk imploderar, oavsett vad det är för nätverk, är helt naturligt enligt Stibel. Teorin kan appliceras överallt, enligt Jeff Stibel, från hjärnans funktion till myrsamhällen.

I intervjun talar Jeff Stibel även om entreprenörsrollen och vilka som utgör de bästa företagsledarna – och det är inte ekonomer utbildade på prestigefulla skolor.

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Batterier återvinns med unik teknik3:42

  Batterier återvinns med unik teknik

  Forskare på Chalmers har utvecklat en ny teknik för att återvinna dyra metaller i batterier. Ett samarbete har inletts med batterijätten Northvolt.

 • Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv5:42

  Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv

  Trots coronapandemin fortsätter Linda Larsson att intervjua västsvenska näringslivsprofiler i Göteborgspodden. Sedan starten i februari 2018 har företagsledare delat med sig av både framgångsfaktorer och misslyckanden.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 0.6%
NASDAQ Composite 0.5%

Vinnare & förlorare

FastPartner 4.8%
Evolution Gaming Group 4.5%
NetEnt 3.8%
Hexpol -2%
Saab -2%
Paradox Interactive -2.3%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min