Fredrik Lundberg: Så ska jag ratta Industrivärden

Fredrik Lundberg berättar i denna exklusiva intervju varför inte Anders Nyrén är lämplig som ordförande i Industrivärden samt hur han själv tänkt sig styra sfären.

Anledning till att Anders Nyrén får lämna Industrivärden är den hårda kritik han fått i spåren av turerna kring SCA. Och det är inte bara ordförandeposten han går miste om, utan även vd-post i bolaget som han får lämna. Dessutom lämnar han styrelserna i SCA och Handelsbanken.

Den som föreslås ta över som ordförande i Industrivärden är Fredrik Lundberg, som är storägare i Industrivärden. EFN:s Charlotte Stjerngren har fått en exklusiv intervju med Lundberg.

 

Foto: Lars Pehrson SvD/TT

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.4%
NASDAQ-100 1.6%
NASDAQ Composite 1.5%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.5%
Beijer Ref 4.4%
Sectra 4.2%
Sagax -1.2%
Swedbank -1.2%
Elekta -1.8%
Uppdaterad tis 17:35
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.