Influencers tar över

Reklamsektorn växte med sex procent i Sverige ifjol. Den sektor som växer snabbast är influencer marketing som växte med över 20 procent.

Enligt IRM, Institutet för reklam och mediestatistik, drog influencers in 800 miljoner kronor förra året. I år väntas siffran stiga och närma sig en miljard.

Detta är ändå fortsatt en ganska liten del av den totala marknadsföringskakan, som 2018 uppgick till 82 miljarder kronor.

  • Flygplatsen förändrar fjällvärlden7:58

    Flygplatsen förändrar fjällvärlden

    Den 22 december landar det första planet på Scandinavian Mountains Airport, den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil. Projektet uppskattas kosta 700 miljoner kronor och förhoppningen är att locka fler internationella besökare till skidorterna.

  • Roliga experiment ska locka unga till kemiindustrin1:47

    Roliga experiment ska locka unga till kemiindustrin

    Kemins Dag är en satsning som med hjälp av roliga och pedagogiska experiment ska öka elevers intresse för kemi. Att locka fler unga personer till kemiindustrin är viktigt för branschen och för den framtida svenska konkurrenskraften. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.5%
NASDAQ-100 -0.9%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Getinge 3.4%
Sandvik 3.2%
Holmen 3.2%
Kungsleden -5.4%
Castellum -5.4%
Fabege -9.2%
Uppdaterad mån 10:15
Fördröjning 15 min