Han borde ta över Ericsson

En av sommarens stora näringslivsnyheter var att Ericssons vd Hans Vestberg fick sparken. Just efter att han presenterat ännu ett sparpaket för telekomjätten och efter flera år av svag tillväxt och trist aktiekursutveckling.

Ericsson har historiskt varit ett mycket viktigt bolag för Sverige. Men finns det en väg tillbaka till tillväxtspåret och fornstora dagars glans? Vilka nya tekniksprång måste bolaget i så fall haka på? Helt enkelt, vad kommer att krävas av en ny vd?

Ellinor Helén och Pontus Herin intervjuar Helena Nordman Knutson, mångårig Ericssonanalytiker, nu styrelseproffs och Bengt Nordström telekomexpert och vd för Northstream och diskuterar bolagets strategi, teknikutmaningar och framtid.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.5%
NASDAQ-100 0.5%
NASDAQ Composite 0.4%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 4.4%
THQ Nordic 3.3%
Dometic Group 2.5%
ICA Gruppen -1.1%
Alfa Laval -1.2%
Kinnevik -2.6%
Uppdaterad ons 11:33
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.