Grön finans: Det önskar sig investeraren av politikerna

Infrastruktursatsningar eller bostadsutveckling skulle kunna vara en alternativ investering för oss säger Johan Florén, chef för ägarstyrning på AP7. Detta skulle passa bra eftersom den statliga pensionsjätten är en långsiktig investerare.

Men för att det skulle bli ett riktigt intressant alternativ krävs det en attraktiv finansiell paketering. En sådan kan vara gröna obligationer som regeringen nu bestämt att utreda.

Och Johan Florén har ett önskemål han hoppas politikerna kan uppfylla:

”Ska man göra det här på ett bra sätt ska man inte vända sig till en liten del särskilt hållbara eller ansvarsfulla investerare. Man ska skapa villkor som vilken mainstreaminvesterare som helst kan gå in i”, säger han.

  • Här öppnar Sveriges sista flygplats7:58

    Här öppnar Sveriges sista flygplats

    Den 22 december landar det första planet på Scandinavian Mountains Airport, den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil. Projektet uppskattas kosta 700 miljoner kronor och förhoppningen är att locka fler internationella besökare till skidorterna.

  • Roliga experiment ska locka unga till kemiindustrin1:47

    Roliga experiment ska locka unga till kemiindustrin

    Kemins Dag är en satsning som med hjälp av roliga och pedagogiska experiment ska öka elevers intresse för kemi. Att locka fler unga personer till kemiindustrin är viktigt för branschen och för den framtida svenska konkurrenskraften. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.9%
NASDAQ-100 -0.9%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Getinge 16.1%
Holmen 7.9%
SCA 5.2%
Avanza -2.9%
Wihlborgs -3%
Vitrolife -3.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min