Gotländska tälthotellet byggt för Instagram

På Tofta strand står tio tält uppslagna nära vattnet, men det är inte vanliga campare som bor där. Surflogiet erbjuder en lyxigare form av camping.

”Vi känner att det finns ett sug efter en helt ny upplevelse”, säger Carl Ewald, grundare av Surflogiet.

Bolaget har satsat stort på tälthotellets miljöer, både för att ge gästerna en unik upplevelse men också för att sticka ut på sociala medier. Hela anläggningen är byggd med fina foton i åtanke.

”Vi vill låta våra gäster ta foton utan att det finns saker som stör, men också att vi har kontroll på bilderna genom att placera ut våra varumärken där vi tycker det passar”, säger Ewald.

Han har valt att inte ta in investerare för att i stället växa organiskt. Redan förra året gick bolaget med vinst, och årets resultat ser inte ut att bli sämre.

Redaktör: Nicolina Söderqvist

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.1%
NASDAQ-100 -1%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Sectra 2.5%
Millicom 2.3%
Tele2 1.9%
Hexagon -2%
SCA -2.1%
Dometic Group -2.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Solen skiner för Ikea1:17

  Solen skiner för Ikea

  Norskt nej till vindkraft. Nya klimatskatter från regeringen. Fåtal företag står för störst utsläpp. Unilever helt förnybara.

 • Svenska Spel växer med spelregleringen1:59

  Svenska Spel växer med spelregleringen

  Den nya svenska spelregleringen fick omfattande konsekvenser för Svenska Spel. Verksamheten delades upp i tre delar, vilket resulterade i ökat antal anställda.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.