Fredagsmagasinet: Alf Rehn

Claes Åkeson intervjuar Alf Rehn – professor, författare och evig rebell – om entreprenörskap, kreativitet och ”Farliga idéer”.

Alf blev professor redan vid 31 år och menar att det opassande tänkandet kan vara din värdefullaste resurs. Och att företag som länge jobbat enligt principen ”Best practice” nu måste bli ”Next practice”.

Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström gör en djupdykning om det ekonomiska läget i USA, Europa och Asien, och hur vi i Sverige kan påverkas av det.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.5%
NASDAQ-100 0.7%
NASDAQ Composite 0.6%

Vinnare & förlorare

Sandvik 3.1%
Swedish Orphan Biovi… 2.3%
Peab 2.1%
Ahlsell -1.9%
Beijer Ref -3.8%
Hemfosa Fastigheter -5.7%
Uppdaterad ons 17:11
Fördröjning 15 min
 • Horsetech - en galopperande marknad3:26

  Horsetech - en galopperande marknad

  Horsetech är ett samlingsnamn för teknik som ska underlätta inom ridsporten. I nuläget är det till största delen mjukvara som appar, men även IOT-prylar som sensorförsedda grimmor och hästskor börjar dyka upp.

 • Att tänka på vid korttidsuthyrning3:02

  Att tänka på vid korttidsuthyrning

  Airbnb bygger på att privatpersoner hyr ut sin bostad till turister och är en chans till extrapengar för de som kan avvara sin lägenhet ett tag. Men det är en del att tänka på innan nycklarna lämnas över.

 • Mjukare Brexit i sikte8:06

  Mjukare Brexit i sikte

  Det har nästan gått två år sedan britterna röstade för att lämna EU och det är mindre än 10 månader kvar till utträdet ska vara klart. Katrine Marçal kommenterar hur processen fortskrider.