Fredagsmagasinet: Alf Rehn

Claes Åkeson intervjuar Alf Rehn – professor, författare och evig rebell – om entreprenörskap, kreativitet och ”Farliga idéer”.

Alf blev professor redan vid 31 år och menar att det opassande tänkandet kan vara din värdefullaste resurs. Och att företag som länge jobbat enligt principen ”Best practice” nu måste bli ”Next practice”.

Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström gör en djupdykning om det ekonomiska läget i USA, Europa och Asien, och hur vi i Sverige kan påverkas av det.

 • Tele2 klår förväntningarna2:05

  Tele2 klår förväntningarna

  Både resultat och marginaler för teleoperatören Tele2 kom in starkare än väntat under det första kvartalet. Bolagets vd Allison Kirkby kommenterar resultatet och framtidsutsikterna för...

 • Dometic optimistiskt om Europa2:41

  Dometic optimistiskt om Europa

  Kylskåpstillverkaren Dometic rapporterade ett resultat enligt förväntan, men en organisk tillväxt som var högre än väntat. EFN:s Stina Ollila pratar med vd Roger Johansson om...

 • Kört för Le Pen enligt marknaden5:12

  Kört för Le Pen enligt marknaden

  Vad händer i makrovärlden i veckan? Ellinor Beckett och Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken, med allt du behöver veta om de viktigaste händelserna på de finansiella marknaderna.

 • Veckans fokus0:36

  Veckans fokus

  Har du koll på vad som händer i veckan? EFN tar en titt i agendan.

 • Macrons och Le Pens ekonomiska förslag1:30

  Macrons och Le Pens ekonomiska förslag

  Favoriterna Emmanuel Macron och Marine Le Pen går vidare till andra omgången i det franska presidentvalet. EFN har tittat närmare på deras ekonomiska politik.