Fredagsmagasinet: Salvatore Grimaldi

Claes Åkeson möter cykelkungen, även kallad den ”galne” entreprenören: Salvatore Grimaldi.

Salvatore började sitt affärsliv genom att köpa korv för 5 kronor som han sedan sålde för 10. Han menar att den svenska byråkratin inte är någonting jämfört med hur det är i Italien och att Sverige är ett land ”of opportunities”. Vad är hans tankar om vad som händer i Italien? Och vad älskar han mest med sitt entreprenörskap?

Norge sänkte sin styrränta. Kommer den svenska riksbanken att följa efter? Jan Häggström kommenterar veckans händelser i Norden och Europa.

 • Tele2 klår förväntningarna2:05

  Tele2 klår förväntningarna

  Både resultat och marginaler för teleoperatören Tele2 kom in starkare än väntat under det första kvartalet. Bolagets vd Allison Kirkby kommenterar resultatet och framtidsutsikterna för...

 • Dometic optimistiskt om Europa2:41

  Dometic optimistiskt om Europa

  Kylskåpstillverkaren Dometic rapporterade ett resultat enligt förväntan, men en organisk tillväxt som var högre än väntat. EFN:s Stina Ollila pratar med vd Roger Johansson om...

 • Kört för Le Pen enligt marknaden5:12

  Kört för Le Pen enligt marknaden

  Vad händer i makrovärlden i veckan? Ellinor Beckett och Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken, med allt du behöver veta om de viktigaste händelserna på de finansiella marknaderna.

 • Veckans fokus0:36

  Veckans fokus

  Har du koll på vad som händer i veckan? EFN tar en titt i agendan.

 • Macrons och Le Pens ekonomiska förslag1:30

  Macrons och Le Pens ekonomiska förslag

  Favoriterna Emmanuel Macron och Marine Le Pen går vidare till andra omgången i det franska presidentvalet. EFN har tittat närmare på deras ekonomiska politik.