Avregleringar av Kinas valuta skapar möjligheter

Fortsatta avregleringar av den kinesiska valutan renminbin skapar möjligheter. Det menar Johan Malmenbeck, valutastrateg på Handelsbanken.

Valutan har svängt mycket den senaste tiden, bland annat på grund av att den kinesiska centralbanken aktivt försökt försvaga valutan.

Att det finns både en ”on shore”-kurs och en ”off shore”-kurs på valutan skapar både möjligheter och hot för företag som handlar med valutan.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 1.4%
NASDAQ Composite 1.4%

Vinnare & förlorare

Nolato 3.2%
Lifco 1.9%
Swedbank 1.4%
Pandox -1.3%
Klövern -1.4%
Hexpol -1.5%
Uppdaterad ons 09:45
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.