Flykten från Boris

Om inget oförutsett inträffar blir Boris Johnson på tisdag ny partiledare för Tories och därmed också ny premiärminister i Storbritannien.

Detta har fått ministrar i den nuvarande regeringen att agera. Biträdande utrikesminister Sir Alan Duncan har redan avgått. Finansministern Philip Hammond har meddelat att han avgår om Boris Johnson tar över.

Men det kan bara vara början. Daily Telegraphs politiska redaktör Gordon Rayner räknar med att tolv ministrar avgår innan onsdag.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.9%
NASDAQ-100 1.1%
NASDAQ Composite 1%

Vinnare & förlorare

THQ Nordic 6.7%
Indutrade 3.2%
Sectra 3%
Klövern -1.1%
Fenix Outdoor -1.1%
Sweco -1.2%
Uppdaterad ons 15:45
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.