Drivkraft: ”Glöm inte att titta ut genom fönstret”

Denna veckan var det åtta år sedan apoteksmonopolet avskaffades i Sverige. Största aktör på marknaden, med en marknadsandel på 33 procent, är nu Apoteket AB.

Ann Carlsson har varit vd på Apoteket sedan 2010. För att lyckas i en bransch i kraftig förändring ser hon omvärldsspaning som något väldigt viktigt.

”Om du inte vet vad du ska göra en dag, om du funderar på om du ska titta ner i din plan eller titta ut genom fönstret – titta ut genom fönstret”, säger Ann Carlsson.

 • Det blir en nanorevolution4:07

  Det blir en nanorevolution

  Nanoteknologi är en teknologi där man framställer saker på atomnivå eller manipulerar material så att de ska få eller förbättra de egenskaperna man vill på den nivån. 

 • Så ska Europa bli en cirkulär ekonomi3:25

  Så ska Europa bli en cirkulär ekonomi

  EU-kommissionen bedömer att cirkulär ekonomi och AI kommer bli de två starkaste megatrenderna i världen. Nu har EU antagit ett nytt lagstiftningspaket för att hjälpa företag och konsumenter att klara övergången till en mer cirkulär ekonomi.

 • Brittiskt näringsliv kräver Brexitbesked6:46

  Brittiskt näringsliv kräver Brexitbesked

  Parlamentet i Storbritannien röstade med stor majoritet ned Brexitavtalet. Nu väntar en misstroendeomröstning mot premiärminister Theresa Mays regering. EFN:s Katrine Marçal kommenterar.

 • En miljon tulpaner om dagen0:57

  En miljon tulpaner om dagen

  15 januari firar vi Sveriges populäraste snittblomma.  Tulpanodlingen i Sverige går bra och totalt produceras 160 miljoner blommor om året. Under högsäsongen mellan nyår och påsk säljs omkring en miljon tulpaner om dagen. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.3%
NASDAQ-100 0.7%
NASDAQ Composite 0.7%

Vinnare & förlorare

Thule Group 5.5%
THQ Nordic 3.3%
Nibe Industrier 2.4%
Husqvarna -1.3%
FastPartner -1.8%
Oriflame -9.2%
Uppdaterad fre 12:56
Fördröjning 15 min