”Det gäller att våga, och att se möjligheterna”

Omar Barson , vd Active Life Assistans, byggde sin verksamhet utifrån den egna familjens behov. Han har tre syskon som alla har funktionsvariationer, och när han insåg att deras behov inte blev tillgodosedda på bästa sätt så startade han helt enkelt ett assistansföretag.

Från början var tanken att han skulle ta en paus från sitt dåvarande jobb, starta företaget och sen gå tillbaka till sitt vanliga jobb. Men han insåg ganska snabbt att det inte bara var syskonen som behövde de möjligheter de kunde erbjuda med personlig assistans utan många fler- så det började snabbt att växa.

Active Life Assistans grundades 2009 och har idag 132 anställda och omsätter 40 miljoner kronor.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.1%
NASDAQ-100 -1%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Sectra 2.5%
Millicom 2.3%
Tele2 1.9%
Hexagon -2%
SCA -2.1%
Dometic Group -2.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Solen skiner för Ikea1:17

  Solen skiner för Ikea

  Norskt nej till vindkraft. Nya klimatskatter från regeringen. Fåtal företag står för störst utsläpp. Unilever helt förnybara.

 • Svenska Spel växer med spelregleringen1:59

  Svenska Spel växer med spelregleringen

  Den nya svenska spelregleringen fick omfattande konsekvenser för Svenska Spel. Verksamheten delades upp i tre delar, vilket resulterade i ökat antal anställda.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.