Demokraterna vill omfördela 1,4 miljarder i Göteborg

Det nybildade partiet Demokraterna leder i opinionsmätningarna i Göteborg och ser ut att bli största parti i kommunvalet. Partiet vill bland annat lägga ner näringslivskontoret Business Region Göteborg, sparka många av stadens kommunikatörer och stoppa Västlänken.

Demokraternas toppnamn Henrik Munck utlovar i denna intervju stora förändringar i den lokala politiken:

”Får vi möjlighet att styra Göteborg har vi ett omfattande program för hur vi ska omfördela stora resurser till välfärden, och leda och styra kommunen på ett annat sätt ”, säger Henrik Munck.

Henrik Munck tvingades i våras lämna Miljöpartiet efter att partiet i ett pressmeddelande meddelat att man tappat förtroendet för honom.

Han svarar på varför Demokraterna vill att kommunen ska skjuta pengar till polisen, varför politikernas årliga julbord borde ställas in samt varför han krigar mot den regionala kollektivtrafikaktören Västtrafik.

  • Batterier återvinns med unik teknik3:42

    Batterier återvinns med unik teknik

    Forskare på Chalmers har utvecklat en ny teknik för att återvinna dyra metaller i batterier. Ett samarbete har inletts med batterijätten Northvolt.

  • Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv5:42

    Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv

    Trots coronapandemin fortsätter Linda Larsson att intervjua västsvenska näringslivsprofiler i Göteborgspodden. Sedan starten i februari 2018 har företagsledare delat med sig av både framgångsfaktorer och misslyckanden.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.4%
NASDAQ 100 1.3%
NASDAQ Composite 1%

Vinnare & förlorare

Nolato 9.7%
Paradox Interactive 3.1%
Stillfront Group 3.1%
Sectra -2.1%
Bygghemma Group First -2.2%
Securitas -2.7%
Uppdaterad tor 17:35
Fördröjning 15 min