Demokraterna vill omfördela 1,4 miljarder i Göteborg

Det nybildade partiet Demokraterna leder i opinionsmätningarna i Göteborg och ser ut att bli största parti i kommunvalet. Partiet vill bland annat lägga ner näringslivskontoret Business Region Göteborg, sparka många av stadens kommunikatörer och stoppa Västlänken.

Demokraternas toppnamn Henrik Munck utlovar i denna intervju stora förändringar i den lokala politiken:

”Får vi möjlighet att styra Göteborg har vi ett omfattande program för hur vi ska omfördela stora resurser till välfärden, och leda och styra kommunen på ett annat sätt ”, säger Henrik Munck.

Henrik Munck tvingades i våras lämna Miljöpartiet efter att partiet i ett pressmeddelande meddelat att man tappat förtroendet för honom.

Han svarar på varför Demokraterna vill att kommunen ska skjuta pengar till polisen, varför politikernas årliga julbord borde ställas in samt varför han krigar mot den regionala kollektivtrafikaktören Västtrafik.

 • Det blir en nanorevolution4:07

  Det blir en nanorevolution

  Nanoteknologi är en teknologi där man framställer saker på atomnivå eller manipulerar material så att de ska få eller förbättra de egenskaperna man vill på den nivån. 

 • Så ska Europa bli en cirkulär ekonomi3:25

  Så ska Europa bli en cirkulär ekonomi

  EU-kommissionen bedömer att cirkulär ekonomi och AI kommer bli de två starkaste megatrenderna i världen. Nu har EU antagit ett nytt lagstiftningspaket för att hjälpa företag och konsumenter att klara övergången till en mer cirkulär ekonomi.

 • Brittiskt näringsliv kräver Brexitbesked6:46

  Brittiskt näringsliv kräver Brexitbesked

  Parlamentet i Storbritannien röstade med stor majoritet ned Brexitavtalet. Nu väntar en misstroendeomröstning mot premiärminister Theresa Mays regering. EFN:s Katrine Marçal kommenterar.

 • En miljon tulpaner om dagen0:57

  En miljon tulpaner om dagen

  15 januari firar vi Sveriges populäraste snittblomma.  Tulpanodlingen i Sverige går bra och totalt produceras 160 miljoner blommor om året. Under högsäsongen mellan nyår och påsk säljs omkring en miljon tulpaner om dagen. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.3%
NASDAQ-100 0.7%
NASDAQ Composite 0.7%

Vinnare & förlorare

Paradox Interactive 4.2%
Lundin Petroleum 3.5%
JM 2.5%
Kungsleden -1.1%
Hufvudstaden -1.8%
Avanza -6.1%
Uppdaterad tor 17:35
Fördröjning 15 min