De nya miljöhjältarna – försvaret och näringslivet

USA:s nyvalda president Donald Trump vurmar för fossila bränslen, i alla fall gjorde han det under valrörelsen, och han har kallat klimathotet för ”bullshit”.

Kommer Trump sätta stopp för utvecklingen på  energi- och klimatområdet som de senaste åren tagit rejäl fart i USA? Mot sig har han de hårdaste och mest övertygade miljökämparna, som lite överraskande kommer från näringslivet och den amerikanska militären.

Det talas om att Trump vill lämna Parisavtalet. Detta kan bli svårt menar Tomas Kåberger. Trump skulle kunna dra sig ur hela Kyotoprocessen, men det är inte säkert det skulle betyda särskilt mycket heller.

Linda Vikström intervjuar Tomas Kåberger, som är är professor i energi. Kåberger är ordförande för Japan renewable energy foundation, ledamot i Vattenfalls styrelse och var 2008-2011 generaldirektör för Energimyndigheten.

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Batterier återvinns med unik teknik3:42

  Batterier återvinns med unik teknik

  Forskare på Chalmers har utvecklat en ny teknik för att återvinna dyra metaller i batterier. Ett samarbete har inletts med batterijätten Northvolt.

 • Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv5:42

  Hon tar pulsen på Göteborgs näringsliv

  Trots coronapandemin fortsätter Linda Larsson att intervjua västsvenska näringslivsprofiler i Göteborgspodden. Sedan starten i februari 2018 har företagsledare delat med sig av både framgångsfaktorer och misslyckanden.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 0.6%
NASDAQ Composite 0.5%

Vinnare & förlorare

FastPartner 4.8%
Evolution Gaming Group 4.5%
NetEnt 3.8%
Hexpol -2%
Saab -2%
Paradox Interactive -2.3%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min