De grekiska bankerna måste snabbt få in nytt kapital

Sedan Atenbörsen öppnades i måndags har index för banksektorn tappat mer än 60 procent, vilket signalerar extremt lågt förtroende för bankerna. Det innebär också att det blir svårt att släppa uttagsbegränsningarna eftersom risken är att bankerna töms på pengar. Men samtidigt lider det grekiska näringslivet svårt av begränsningarna. Enda lösningen är att bankerna snabbt får in mer kapital, menar Handelsbankens chefekonom, Jan Häggström.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 -0.4%
NASDAQ Composite -0.5%

Vinnare & förlorare

Swedish Match 1%
Ericsson 0.7%
Alfa Laval 0.6%
Kindred Group -1.2%
Fagerhult -1.5%
Saab -2%
Uppdaterad mån 09:21
Fördröjning 15 min
 • Gröna Lund gör största renoveringen någonsin3:21

  Gröna Lund gör största renoveringen någonsin

  Projektet Blue Harvest innebär att en tredjedel av Gröna Lunds yta byggs om. Förutom en ny underjordisk berg- och dalbana blir det flera nya restauranger, spel och butiker. Prislappen väntas landa på runt 400 miljoner kronor.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.