Borg uppmanar till stödröster

I en intervju med Lennart Ekdal säger finansminister Anders Borg att han är bekymrad över de låga opinionssiffrorna för några av partierna i den borgerliga alliansen. ”Väljarna bör även rösta på Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna”, säger Anders Borg.

Borg menar också att den socialdemokratiska finansministerkandidaten Magdalena Andersson är alltför inriktad på konfrontation, och att detta gynnar honom själv.

När det gäller arbetslösheten menar Anders Borg att det återstår flera år av hårt arbete för att lösa problemen. ”Trollspön finns i magin, inte i politik”, säger han.

Dessutom erkänner han att han känner sig otillräcklig i sitt arbete varje dag.

Se Veckomagasinet om den ekonomiska politiken i Sverige här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.1%
NASDAQ-100 -1%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Sectra 2.5%
Millicom 2.3%
Tele2 1.9%
Hexagon -2%
SCA -2.1%
Dometic Group -2.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Solen skiner för Ikea1:17

  Solen skiner för Ikea

  Norskt nej till vindkraft. Nya klimatskatter från regeringen. Fåtal företag står för störst utsläpp. Unilever helt förnybara.

 • Svenska Spel växer med spelregleringen1:59

  Svenska Spel växer med spelregleringen

  Den nya svenska spelregleringen fick omfattande konsekvenser för Svenska Spel. Verksamheten delades upp i tre delar, vilket resulterade i ökat antal anställda.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.