Ann Öberg: ”Trump kan bli triggern”

Donald Trump och Brexit var de stora händelserna som påverkar ekonomin under 2016. Detta är de två lysande exemplen på att oro och överraskningar var orden som präglade året menar Handelsbankens chefekonom Ann Öberg.

I denna intervju av Petra Bergman om ekonomiåret 2016 förklarar Ann Öberg bland annat att hon räknar med att oro och överraskningar kan komma att prägla 2017 också.

Ann Öbergs önskningar inför 2017:

”Jag hoppas att oron försvinner från dagordningen. Att man fokuserar på ledarskap. Och att man har ett lite mer långsiktigt perspektiv i politiken.”

Ann Öberg fortsätter:

”Jag vill se triggern som kan ge möjlighet att öka upp tillväxten och att skapa en ammunition i finans- och penningpolitiken. Triggern kan bli Trump. Jag hoppas att han överraskar oss alla.”

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.1%
NASDAQ-100 -1%
NASDAQ Composite -0.8%

Vinnare & förlorare

Sectra 2.5%
Millicom 2.3%
Tele2 1.9%
Hexagon -2%
SCA -2.1%
Dometic Group -2.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Solen skiner för Ikea1:17

  Solen skiner för Ikea

  Norskt nej till vindkraft. Nya klimatskatter från regeringen. Fåtal företag står för störst utsläpp. Unilever helt förnybara.

 • Svenska Spel växer med spelregleringen1:59

  Svenska Spel växer med spelregleringen

  Den nya svenska spelregleringen fick omfattande konsekvenser för Svenska Spel. Verksamheten delades upp i tre delar, vilket resulterade i ökat antal anställda.

 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.