Mer om: Myndigheter

 • Kommunernas ekonomi nästa stora krishärd18:57

  Kommunernas ekonomi nästa stora krishärd

  Larmrapporterna duggar allt tätare om att det är kommunsektorn som riskerar att bli nästa stora krishärd i Sverige. Pontus Herin diskuterar med Nima Sanandaji, teknologie doktor och författare och Annika Wallenskog från SKL.

 • Minusräntan: 7:52

  Minusräntan: "Riksbanken har uppnått det man önskade"

  Den här veckan är det exakt två år sedan Riksbanken fattade det historiska beslutet att införa negativ reporänta och började samtidigt med kvantitativa lättnader för att ge en redan expansiv penningpolitik mer kraft.

 • Baylan: Därför höjer vi elskatten21:47

  Baylan: Därför höjer vi elskatten

  När det gäller energimarknaden i Sverige är det två frågor som är viktigare än någonting annat för svenskarna. Det är vad vi betalar för vår el, och dessutom vill vi helst att elen vi använder ska komma från förnybara källor.

 • Har aldrig varit svårare att vara skattesmitare7:29

  Har aldrig varit svårare att vara skattesmitare

  När 11,5 miljoner dokument från advokatbyrån Mossack Fonseka rörande skatteflykt läckte ut ifjol blev uppmärksamheten monumental. Vad har konsekvenserna blivit nu när nästan ett år har gått? Ellinor Helén intervjuar Margareta Nyström, ansvarig för internationella samarbeten på Skatteverket.

 • Pensionsmyndigheten varnar för att ta ut pensionen i förtid4:07

  Pensionsmyndigheten varnar för att ta ut pensionen i förtid

  Det kan låta lockande att börja ta ut pension i förtid och investera pengarna. Men risken är både att det blir onödigt dyrt och att man förlorar pengarna i dåliga placeringar. Den varningen kommer från Pensionsmyndigheten som avråder från spekulation med pensionspengarna.

 • Sverige kan bli världsförst med e-pengar2:13

  Sverige kan bli världsförst med e-pengar

  Riksbanken ser över möjligheten att införa en digital valuta i Sverige, och banken skulle i så fall bli den första större centralbanken i världen att göra det. Den digitala valutan skulle inte ersätta, utan vara ett komplement till sedlar och mynt.

 • Ingves: 2018 når vi inflationsmålet5:31

  Ingves: 2018 når vi inflationsmålet

  Riksbanken lämnade styrräntan oförändrad på -0,5 procent. Riksbankschef Stefan Ingves ser ett läge framöver med fortsatt expansiv penningpolitik och en långsamt men hackigt stigande inflation.

 • Nya spelregler på elmarknaden1:13

  Nya spelregler på elmarknaden

  Snart kommer den första utländska elbörsen in på den svenska marknaden, vilket innebär att monopolställningen är på väg bort.

 • El till inköpspris - en dålig affär6:06

  El till inköpspris - en dålig affär

  Det kan låta som en bra idé att köpa el till inköpspris av sitt elbolag, men det kan ge oanade kostnader. Detta eftersom det tillkommer fasta avgifter som kunden ofta missar.

 • Man talar om: Pensionssystemet12:15

  Man talar om: Pensionssystemet

  Det svenska pensionssystemet är inte helt lätt att sätta sig in i. Per Lindvall pratar med Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, om hur systemet är...

 • Förbud mot skuggrating slår mot småbolag5:55

  Förbud mot skuggrating slår mot småbolag

  EU:s motsvarighet till Finansinspektionen, ESMA, har flaggat för en regeländring som innebär att aktörer som inte är ratinginstitut inte ska få referera till ratingkalor, så kallad skuggrating. Ellinor Helén pratar med Kerstin Hermansson, vd på Svenska Fondhandlareföreningen om vad detta innebär.