Så funkar det

Så funkar det svarar på dina frågor om hur till synes komplexa samband i den ekonomiska världen hänger ihop. Här får du veta mer om allt från aktiefonder till bostadsköp och pensionssparande.


Senaste programmen

Att köpa aktier

EFN:s Per Wikström pratar med aktiestrategen Mikaela Strand om att köpa aktier och om olika sätt att värdera aktier, som till exempel P/E-talet.

Så funkar det

Världens största marknad

Varför går valutakurserna upp och ner? Vilka är köparna? Vilka är säljarna? Varför handlar man? EFN:s Per Wikström och valutahandlaren Magnus Strömer reder ut hur världen största marknad – valutamarknaden – fungerar.

Magnus StrömerSå funkar detValuta

Så gör du en budget

Budget – kanske ett av de tristaste orden som finns, men om du gör en kan det leda till underverk för din ekonomi. Så funkar det reder ut hur du gör en hållbar hushållsbudget. Belöningen kan bli en resa till USA eller Kina eller kanske båda delarna.

BudgetPrivatekonomiSå funkar det

Så fördelas arvet

När en anhörig går bort inleds juridiska processer som måste gås igenom, hur jobbigt det en kan vara. Familjejuristen Susanne Edebäck reder ut begrepp som bouppteckning, arvskifte, kvarlåtenskap, laglott, arvslott, enskild egendom och allmänna arvsfonden.

ArvFamiljejuridikSå funkar detSusanne Edebäck

Gör båtklippet i höst

När ska man köpa en båt? Kan den vara en ekonomisk investering? Om vad bör man tänka på när man ska köpa båt? Per Wikström förklarar hur det går till att köpa båt.

BåtSå funkar det

Så funkar pensionen

Det svenska pensionssystemet är hetare än någonsin förr. Per Wikström reder ut hur det funkar med inbetalningar, utbetalningar, broms och så vidare.

PensionSå funkar det
Visa fler