Makroveckan

Fördjupning i vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort varje måndag.


Senaste programmen

De största hoten mot börsen

Veckans djupgående analys av vad som händer på marknaderna och i världsekonomin under coronapandemin med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Albin Kjellberg.

Makro & omvärld

Oljan faller och allt med den

Det kraftiga oljeraset påverkar i stort sett allt förutom guldet. De amerikanska räntorna kollapsar. I det rådande läget spelar tillbakablickande data och annan statistik liten roll.

Makro & omvärld

Det finns inga säkra hamnar

Kinas inköpschefsindex för industrin rasar dramatiskt. I veckan väntar en rejäl statistikskörd men det överskuggas av oro för coronavirusets spridning. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén vägleder i den makroekonomiska världen.

Makro & omvärld

Högt och lågt i amerikanska siffror

Coronaviruset präglar fortfarande marknaden, men volatiliteten har minskat. Amerikanska börsen på rekordnivåer men räntorna ligger kvar betydligt lägre. Analys av veckans viktigaste makro med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Albin Kjellberg.

Makro & omvärld

Makrodatan måste leverera

Inköpschefsindex, amerikansk sysselsättning och coronavirusets påverkan på olika marknader. Om det och mycket mer med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

Viruset smittar börsen

Coronaviruset påverkar marknaderna i en allt större utsträckning. De viktigaste händelserna i den makroekonomiska världen avhandlas av Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

Varnar signalen för nedgång?

Allt från svensk boprisstatistik via geopolitik till historiken som talar för en avkylning på börsen. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder i den makroekonomiska världen.

Makro & omvärld
Visa fler