Makroveckan

Fördjupning i vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort varje måndag.


Senaste programmen

Har börsen sprungit för långt?

En djupdykning i tysk och kinesisk ekonomi, SCB:s reviderade statistik och svenska bostadspriser. I veckan fokuserar marknaden på inköpschefsindex för industrin från Euroområdet, USA och Japan.

Makro & omvärld

Makrosignalerna pekar på uppgång

Efter en tid av optimism på marknaden är det allt fler indikatorer som pekar på fortsatt uppgång. I veckan väntar inflationssiffror från Sverige och USA samt industriproduktion från eurozonen och USA.

Makro & omvärld

Ödessiffra för svensk industri

Vi lämnar en vecka med dubbla överraskningar från Riksbanken bakom oss. Nu ligger fokus på räntebeskedet från Fed samt PMI för svensk industri. Den viktigaste makron med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

När når vi botten?

Det är allt mindre sannolikt att det blir en avtalslös Brexit i närtid. I veckan väntar bland mycket annat en global PMI-skörd samt räntebesked från Riksbanken och ECB. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist reder ut de senaste händelserna på marknaderna och tar en titt i agendan.

Makro & omvärld

Kommer rapporterna grusa Trumps börsdrömmar?

Kina och USA har fått till ett ytterst begränsat handelsavtalavtal. Brexitklockan tickar allt snabbare. I veckan börjar rapporterna att ramla in både i Sverige och USA. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder oss i den makroekonomiska världen.

Makro & omvärld

Sverige är sämst i klassen

Ekonomiska överraskningar avlöser varandra globalt och för Sverige ser det ovanligt mörkt ut. Veckans viktigaste händelser i den makroekonomiska världen avhandlas av Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist.

Makro & omvärld

Drömsiffra för jubilaren

Vad har egentligen hänt i makrovärlden och vad har vi att förvänta oss? Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder.

Största prisrusningen någonsin

En händelserik vecka på marknaderna avslutades med attacker mot Saudi Aramco. Priset på olja rusar och hälften av Saudiarabiens oljeproduktion är satt ur spel. Analys av de viktigaste makrohändelserna med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

Hinner Draghi rädda marknaden?

Vad har egentligen hänt i makrovärlden och vad har vi att förvänta oss? Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder.

Hundraåringen som utklassar börsen

En stökig sommar på marknaderna kommer leda till en riktigt stormig höst. Lena Fahlén, Handelsbankens chef för makroanalys, reder ut de senaste händelserna på marknaderna och tar en titt i agendan.

Makro & omvärld

Börsras hotar om Fed gör ”fel”

Under midsommarveckan lämnar en rad centralbanker räntebesked med Federal Reserve som huvudnummer. Analys av den senaste tidens viktigaste makrohändelser och en titt i agendan med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist.

Makro & omvärld

Brant fall skapar frågetecken

Inköpschefsindex i USA överraskade negativt. Stigande räntor ger kronan viss medvind. I veckan väntar både BNP-siffror och Konjunkturbarometern från Sverige. Analys av den senaste tidens viktigaste makrohändelser och en titt i agendan med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld
Visa fler