Makroveckan

Fördjupning i vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort varje måndag.


Senaste programmen

Högt och lågt i amerikanska siffror

Coronaviruset präglar fortfarande marknaden, men volatiliteten har minskat. Amerikanska börsen på rekordnivåer men räntorna ligger kvar betydligt lägre. Analys av veckans viktigaste makro med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Albin Kjellberg.

Makro & omvärld

Makrodatan måste leverera

Inköpschefsindex, amerikansk sysselsättning och coronavirusets påverkan på olika marknader. Om det och mycket mer med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

Varnar signalen för nedgång?

Allt från svensk boprisstatistik via geopolitik till historiken som talar för en avkylning på börsen. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder i den makroekonomiska världen.

Makro & omvärld

Centralbankerna stöps om

I veckan levereras räntebesked från Federal Reserve och ECB. På torsdag hålls det val i Storbritannien. Dessutom får vi en hel del statistik, bland annat inflation och arbetslöshet från Sverige.

Makro & omvärld

Starka siffror i korten för USA

Den svenska arbetsmarknaden fortsätter kylas av. I USA väntas däremot sysselsättningen stiga. En analys av de viktigaste makrohändelserna och en titt i agendan med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

Utrymme för starkare krona

Den svenska kronan har stärkts och om statistiken går åt rätt håll finns det utrymme för ytterligare lyft. Efter att industri-PMI från eurozonen, USA och Japan har visat ökad optimism väntar nu siffrorna från Kina.

Makro & omvärld

Har börsen sprungit för långt?

En djupdykning i tysk och kinesisk ekonomi, SCB:s reviderade statistik och svenska bostadspriser. I veckan fokuserar marknaden på inköpschefsindex för industrin från Euroområdet, USA och Japan.

Makro & omvärld

Makrosignalerna pekar på uppgång

Efter en tid av optimism på marknaden är det allt fler indikatorer som pekar på fortsatt uppgång. I veckan väntar inflationssiffror från Sverige och USA samt industriproduktion från eurozonen och USA.

Makro & omvärld

Ödessiffra för svensk industri

Vi lämnar en vecka med dubbla överraskningar från Riksbanken bakom oss. Nu ligger fokus på räntebeskedet från Fed samt PMI för svensk industri. Den viktigaste makron med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld

När når vi botten?

Det är allt mindre sannolikt att det blir en avtalslös Brexit i närtid. I veckan väntar bland mycket annat en global PMI-skörd samt räntebesked från Riksbanken och ECB. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist reder ut de senaste händelserna på marknaderna och tar en titt i agendan.

Makro & omvärld

Kommer rapporterna grusa Trumps börsdrömmar?

Kina och USA har fått till ett ytterst begränsat handelsavtalavtal. Brexitklockan tickar allt snabbare. I veckan börjar rapporterna att ramla in både i Sverige och USA. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder oss i den makroekonomiska världen.

Makro & omvärld

Sverige är sämst i klassen

Ekonomiska överraskningar avlöser varandra globalt och för Sverige ser det ovanligt mörkt ut. Veckans viktigaste händelser i den makroekonomiska världen avhandlas av Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist.

Makro & omvärld

Drömsiffra för jubilaren

Vad har egentligen hänt i makrovärlden och vad har vi att förvänta oss? Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder.

Börsens bästa data visar vägen

Otroligt tung statistik, oeniga centralbanker, chockerande svensk arbetslöshet och mycket mer i Makroveckan med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist.

Makro & omvärld

Största prisrusningen någonsin

En händelserik vecka på marknaderna avslutades med attacker mot Saudi Aramco. Priset på olja rusar och hälften av Saudiarabiens oljeproduktion är satt ur spel. Analys av de viktigaste makrohändelserna med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Makro & omvärld
Visa fler