Makromorgon/Makroveckan

Uppdatering om vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort. Makromorgon varje vardag, Makroveckan varje måndag.


Senaste programmen

Sura marknader efter Trumps miss

Pontus Herin och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Lackmustest för Trump

Gårdagens omröstning i USA kring republikanernas sjukvårdsreform har flyttats fram till i eftermiddag svensk tid. Petra Bergman och valutastrateg Pierre Carlsson avslutar veckan med de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Trump i motvind om hälsoreform

Linda Vikström och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Bomarknaden väntas plana ut

Ellinor Beckett och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Macron-effekt på marknaderna

Ellinor Beckett och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Frihandelsdepp efter G20-möte

Linda Vikström och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom dagens viktigaste makrohändelser som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Så reagerade marknaderna på Fedbeskedet

USA:s centralbank höjde som väntat räntan, marknadsreaktionerna blev starkare börser och lägre marknadsräntor. Pontus Herin och valutastrateg Pierre Carlsson går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Fullt fokus på Feds framtidsutsikter

I dag riktas blickarna mot USA:s centralbank Federal Reserve och räntebeskedet, som släpps 19.00 svensk tid. Men det är också val i Nederländerna och en hel del annat av intresse för finansmarknaderna. Pontus Herin och chefstrateg Claes Måhlén går igenom vad som står på makroagendan.

Kronan i centrum

Ellinor Beckett och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Därför stärks euron

Pontus Herin och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Stark jobbdata väntas

Åsa Julin och valutastrateg Pierre Carlsson avslutar veckan med de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Dollarn har mer att ge

Linda Vikström och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Överraskande Kinasiffror

Åsa Julin och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Norge på nedgång

Linda Vikström och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

ECB längre från utgången

Åsa Julin och chefstrateg Claes Måhlén inleder makroveckan med de senaste händelserna på finansmarknaderna, och vad vi kan förvänta oss.

Visa fler