Makromorgon

Uppdatering om vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort varje vardag.


Senaste programmen

USA fördömer Turkiets svarstullar

Qatar rycker ut till Turkiets försvar. Kina skickar handelsdelegation till USA. Matilda Karlsson och valutastrateg Lars Henriksson levererar en uppdatering av makroläget.

Kinas bopriser fortsätter stiga

Det är fortsatt spänt mellan USA och Turkiet. På dagens agenda har vi konsumentprisindex och PPI från Storbritannien och detaljhandelssiffror från USA. De viktigaste händelserna på marknaderna med Kiran Sakaria.

”Erdogan har kniven mot strupen”

Krisen i Turkiet står fortsatt i fokus. Från Kina har vi fått oväntat svag statistik. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med valutastrateg Lars Henriksson.

Erdogan vägrar gå Trump till mötes

Turkiska liran slår nytt bottenrekord, vilket ger spridningseffekter till andra valutor. Svensk Mäklarstatistik pekar på en stabilare bomarknad. Dagens viktigaste makrohändelser med chefstrateg Claes Måhlén.

Fed stressar bankerna

EU överens i migrationsfrågan – euron stärks. Svenskarna fortsätter shoppa. Det och mycket mer i säsongens sista Makromorgon.

USA pressar allierade om Iran

Kampen om tullarna fortsätter. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Matilda Karlsson och Kiran Sakaria.

Kina sätter flygande press på USA

USA:s finansminister Steven Mnuchin förnekar ett särskilt investeringsförbud mot Kina. I dag väntar svenskt producentprisindex. Valutastrateg Lars Henriksson om det senaste på finansmarknaderna.

Nytt tullutspel från Trump

Liran stärktes efter Erdogans seger i Turkiets presidentval. Opecbeslutet spelar Saudi i händerna, och Kina sänker reservkraven för stora banker.

Viktig Brexitomröstning till Mays fördel

Vi kommer allt närmre handelskrig mellan USA och Kina. Daimler vinstvarnar och skyller på kinesiska biltullar. ECB kan tänkas öka takten på återinvesteringar. May vann viktig Brexitomröstning i går. Räntebesked från både Norge och Storbritannien.

Handskarna av i handelskriget

Matilda Karlsson och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de viktigaste händelserna i makrovärlden just nu.

Kina sätter hårt mot hårt

Merkel under hård press. ECB håller konferens i Portugal. Handelsbollen tillbaka på USA:s planhalva. Claes Måhlén om dagens viktigaste händelser på finansmarknaderna.

Dyrköpt seger för May

I Storbritannien har Mays regering vunnit en viktig omröstning. I kväll väntas Fed höja räntan med 25 punkter. Det och mycket mer i dagens Makromorgon.

Toppmötet över förväntan

Kanadas utrikesminister åker till USA för att medla efter G7-haveriet. SEB:s boprisindikator vände ned. I dag väntar konsumentprisindex från USA. 

Marknaden gäspar åt Trump

Det är fortsatt blåsigt i Italien, och Norges inflation kom in svagare än väntat. Johan Fohlin och Claes Måhlén om dagens viktigaste händelser på finansmarknaderna.

Visa fler