Makromorgon/Makroveckan

Uppdatering om vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort. Makromorgon varje vardag, Makroveckan varje måndag.


Senaste programmen

Statistikspäckad dag

Ellinor Beckett och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på agendan.

”Politik med i marknaden”

Ellinor Beckett och Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken, med allt du behöver veta om de viktigaste händelserna på de finansiella marknaderna i veckan.

Arbetslösheten väntas högre

I eftermiddag träffas eurogruppen för att bland annat diskutera Grekland, och på onsdag får vi PMI för euroområdet. Stina Ollila och valutastrateg Pierre Carlsson går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på agendan.

”Europa det stora utropstecknet”

Finansmarknaderna världen över börjar lugna ned sig så här i slutet av en turbulent vecka. Linda Vikström och chefstrateg Claes Måhlén om de senaste makrohändelserna och vad vi har att förvänta oss.

Stigande bopriser i Kina

Politisk kris i USA påverkar världens marknader. Linda Vikström och valutastrateg Pierre Carlsson går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på agendan.

Riskaptiten faller på Trump-trubbel

De amerikanska räntorna fortsätter att peka nedåt och dollarn är något svagare. Stina Ollila och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

”Riksbanken kommer byta målvariabel”

Det är små förändringar på ränte- och valutamarknaderna. Oljepriset har sjunkit något under natten efter gårdagens skutt upp till 52 dollar. Ellinor Beckett och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Kina bromsar in

Tidigt i morse kom industriproduktionssiffror och investeringssiffror från Kina som var svagare än väntat. Stina Ollila och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

”Borde vara bättre drag i detaljhandeln”

I går överraskade svensk inflation med att stiga klart mer än väntat. Men marknaderna tog inte riktigt till sig detta om man tittar på hur marknadsräntorna reagerade. I dag kan vi återigen se fram emot intressanta inflationssiffror – nu från USA. Pontus Herin och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Därför ska inflationen studsa upp

Det har varit små förändringar på de finansiella marknaderna det senaste dygnet. Räntorna är svagt upp. I dag kommer bland annat svenska inflationssiffror och räntebesked från Bank of England. Pontus Herin och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

”Hårddata kommer att leverera”

I går kom industriproduktionssiffror från Tyskland som återigen visar på en något förbryllande situation – där positiva indikatorer inte följs upp med stark verklig statitik. Pontus Herin pratar med valutastrateg Pierre Carlsson om vad som händer i makrovärlden.

Starka siffror från Europa

Det är små rörelser på ränte- och valutamarknaderna, dollarn är dock något starkare. Råvarupriserna är lägre. Ellinor Beckett och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de viktigaste makrohändelserna som kan komma att påverka finansmarknaderna.

Lönedata sista pusselbiten för Fed

Pontus Herin och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Oljepriset störtdyker

Dollarn stärks mot euron och USA-räntorna är stabila – mindre stabilt är oljepriset som rasade i går. I dag kommer sysselsättningssiffror för april från USA.  Stina Ollila och räntestrateg Andreas Skogelid går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på makroagendan.

Fed tonar ned problemen

Linda Vikström och valutastrateg Pierre Carlsson går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på agendan.

”Fed behöver inte sätta ned foten”

Dollarn och amerikanska räntor är lägre inför kvällens Fed-besked, det efter signaler om en något försvagad amerikansk konjunktur. Ellinor Beckett och chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste händelserna på finansmarknaderna och vad som står på agendan.

Visa fler