Makromorgon

Uppdatering om vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort varje vardag.


Senaste programmen

Beslut om amorteringskrav nära

Det har varit små marknadsreaktioner på det låsta läget i tysk politik. Kronan har stärkts och dollarn försvagats. Valutastrateg Lars Henriksson om viktigaste makrohändelserna.

Tysk regeringslösning avlägsen

USA-räntorna och dollarn rör sig marginellt. Utvecklingen på Asiens ledande börser är positiv. Ellinor Beckett och valutastrateg Lars Henriksson om det viktigaste i makrovärlden just nu.

Stiltje på obligationsmarknaden

Fedchefen Janet Yellen kommer som väntat lämna Federal Reserve när Jerome Powell tar över. Chefstrateg Claes Måhlén går igenom de viktigaste makrohändelserna.

Tysk regeringskris sänker euron

I Tyskland har förhandlingarna inom den så kallade Jamaicakoalitionen brutit samman efter att liberala FDP dragit sig ur. Chefstrateg Claes Måhlén kommenterar de viktigaste makrohändelserna.

Börsglädje efter Trumps skattetriumf

Kongressen röstade för Trumps skattereform. Merkel har problem med regeringsbildningen, och sedan i går har vi en starkare euro. Lena Fahlén om det viktigaste i makrovärlden just nu.

Kronan i svag trend

Oljepriset faller efter att preliminära lagersiffror från USA visar en kraftig ökning. Japan har tillväxt för sjunde kvartalet i rad. Valutastrateg Lars Henriksson om det senaste i makrovärlden.

May under stark press från EU

I går kväll kom beskedet om när Storbritannien lämnar EU. Stina Ollila och valutastrateg Lars Henriksson kommenterar de viktigaste makrohändelserna.

Inflationsglädje på Riksbanken

Kina har levererat statistik som visar på ett handelsöverskott som var något lägre än väntat. Räntestrateg Andreas Skogelid kommenterar de viktigaste makrohändelserna.

Paradisläckan kan ändra Trumps skattereform

Dollarn handlades starkare mot euron, medan rörelserna mot den japanska yenen var begränsade efter nya jobbsiffror från USA. Lena Fahlén om det viktigaste i makrovärlden just nu.

Långt kvar för Trumps skattereform

Jerome Powell nominerades som väntat till ny chef för Federal Reserve. Republikanerna har presenterat sitt förslag på en ny skattereform. Chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste och viktigaste makrohändelserna.

Powell en ny Yellen

I dag efter lunch är det Bank of Englands tur att lämna räntebesked. Valutastrateg Lars Henriksson kommenterar de viktigaste makrohändelserna.

Guldlock-scenariot rullar vidare

I kväll svensk tid leverarer Federal Reserve sitt räntebesked. Ställföreträdande analyschef Lena Fahlén om det viktigaste i makrovärlden just nu.

Europa trappar inte ner på takten

Euron försvagades av den låga tyska inflationen. I dag väntar BNP för hela eurozonen. Chefstrateg Claes Måhlén kommenterar de viktigaste makrohändelserna.

Det viktigaste i USA:s dataskörd

Efter eurons svagaste vecka hittills i år, med ECB-besked och oro i Katalonien, återhämtar sig valutan nu en aning. Räntestrateg Andreas Skogelid analyserar de senaste makrohändelserna.

”Tydligt budskap från Draghi”

ECB kommer fortsätta köpa obligationer under större delen av nästa år. Samtidigt gavs en tydlig signal om att en räntehöjning dröjer. Chefstrateg Claes Måhlén går igenom de senaste och viktigaste makrohändelserna.

Visa fler