Makromorgon

Uppdatering om vad som händer med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin i stort varje vardag.


Senaste programmen

Optimism om Italiens budget överdriven

Eurogruppens ordförande Mario Centeno är positiv till Italiens svar på EU:s kritik angående budgeten. President Trumps utlovade skattesänkningar är inte förankrade i kongressen. Makromorgon med Claes Måhlén.

Mays Brexitoptimism överdriven

Storbritanniens premiärminister Theresa May hävdar att Brexitavtalet är nära, men det ser inte så ljust ut som hon ger sken av. Om det och mycket mer i dagens Makromorgon med Lena Fahlén.

Botten nära för svensk arbetslöshet

Vi har fått svag data från Kina, både BNP-tillväxten och industriproduktionen sjönk mer än väntat. EU kräver mer av Italiens budget. De senaste händelserna på marknaderna med chefstrateg Claes Måhlén.

Oväntade reaktioner på Fedprotokoll

Federal Reserves senaste mötesprotokoll har publicerats. Brexitfrågan är långt från en lösning. Frågetecken kring EU:s relation till USA. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Kiran Sakaria.

Hårdföra brexitörer vill få bort May

I dag hålls ett EU-toppmöte med Brexitförhandlingar på agendan. I USA släpper Fed protokollet från septembermötet. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Lena Fahlén.

EU kommer gå hårt åt Italiens budget

Den italienska regeringen har godkänt budgeten för nästa år. Nu återstår det för EU att utvärdera den. De viktigaste makrohändelserna med valutastrateg Lars Henriksson.

Starka exportsiffror från Kina

Ett toppmöte mellan Donald Trump och Xi Jinping planeras. I USA kom inflationen in lägre än väntat, medan det överraskade åt andra hållet i Sverige. De senaste makronyheterna analyseras av Lena Fahlén.

Ränteoro på världens börser

Kraftiga börsfall världen över. I dag väntar högintressanta inflationssiffror. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Albin Kjellberg och Kiran Sakaria.

”Väntad nedrevidering från IMF”

IMF reviderar ned tillväxtprognosen med 0,2 procentenheter. Dyrare mat väntar efter sommarens extremtorka. Brasilien tar täten när valutor på tillväxtmarknaderna tar revansch. 

Brasilien vidare till omval

Den högerextreme presidentkandidaten Jair Bolsonaro vann valet i Brasilien. Men han fick inte tillräckligt många röster för att undvika ett ytterligare val senare i oktober. Dagens viktigaste makro med chefstrateg Claes Måhlén.

Full fokus på amerikansk lönedata

Relationen mellan USA och Kina är allt frostigare. I dag riktar marknaden blicken mot USA:s lönestatistik. De viktigaste händelserna i makrovärlden med Albin Kjellberg och chefstrateg Claes Måhlén.

”Stor dramatik på räntemarknaden”

Positivt från Fed. Kraftig uppgång i amerikanska räntor. EU oroas av dyra italienska vallöften. Dagens viktigaste makro med Albin Kjellberg och Kiran Sakaria.

Budgetoro lyfter italienska räntor

Problemen i Italien fortsätter. Ny turbulens i Brexitfrågan. Powell ser positivt på stigande löner. Det och mycket mer med valutastrateg Lars Henriksson.

Spännande tal på dagens agenda

May väntas gå med på EU:s krav. Lagarde är orolig för världsekonomin. Räntedebatt på Fed. Högre PMI och konkurser i Sverige. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Lena Fahlén.

Fed marginellt mer duvaktig

Fed höjde som väntat räntan, men Powell sände duvaktiga signaler. Nytt vapenskrammel i handelskriget. Det och mycket mer makro med valutastrateg Lars Henriksson.

”Feds höjning huggen i sten”

Ny Brexitomröstning inte sannolik. Aggressiv Trump skakade oljan. Naftaförhandlingarna har avstannat. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Lena Fahlén.

Inflationslyft stärkte euron

Labour går emot Mays förslag. Forsatt låst mellan Kina och USA. Oljan fortsätter att klättra. De viktigaste händelserna på finansmarknaderna med Kiran Sakaria.

Visa fler