Kommentar/intervjuer

Hela tiden händer saker som behöver kommenteras och förklaras. EFN ger dig dessa kommentarer och fördjupningar. Dessutom är EFN på plats när bolag släpper delårsrapporter, politiker presenterar nya satsningar och så vidare.


Senaste programmen

Därför styckas Atlas just nu

Atlas Copco ska styckas i två delar som ska börsnoteras båda två och bolagets vd Ronnie Leten avgår. Hans plats tas av Mats Rahmström som nu är chef för affärsområdet industriteknik. Pontus Herin kommenterar direkt från Atlas Copcos presskonferens.

NyhetsrummetAtlas Copco

Omvänd vinstvarning från Probi

I säsongens första Börsfrukost pratar Ellinor Helén med Simon Tarvainen om vad som förväntas driva börskurserna denna tisdag.

Klimatfrågan: Trump har svårt att gå emot folket

Snart tillträder Donald Trump som USA:s president, med en oljedirektör som utrikesminister och en klimatförnekare som chef för energimyndigheten. Vad betyder detta för klimatpolitiken och för hållbara investeringar? Inte så mycket som man skulle kunna tro menar Patric Lindqvist, fondförvaltare på Handelsbanken.

Experter och analytikerKinaPolitikRåvaror och energiSveriges ekonomiTechUSAUtländsk ekonomiAlelion EnergyAzure PowerDonald TrumpFörnybar energiHållbarhetMiljöPatric LindqvistScatec SolarSolenergiVindkraft

Reepalu: Förslaget skulle främst slå mot koncernerna

En av höstens och vinterns huvudpersoner inom svensk ekonomi och politik har varit Ilmar Reepalu, före detta finanskommunalråd i Malmö. Och anledningen till detta är att han har varit ansvarig för välfärdsutredningen som behandlat den brännande heta frågan om vinster i välfärden. Lennart Ekdal intervjuar honom.

DebattExperter och analytikerPolitikSveriges ekonomiIlmar ReepaluSkolanVälfärdVälfärdsbolagVälfärdsutredningen
Visa fler