Kommentar/intervjuer

Kommentar/intervjuer

Hela tiden händer saker som behöver kommenteras och förklaras. EFN ger dig dessa kommentarer och fördjupningar. Dessutom är EFN på plats när bolag släpper delårsrapporter, politiker presenterar nya satsningar och så vidare.


Senaste programmen

Bästa tipsen inför köp av fritidshus

Inslag. Tillhör du en av dem som drömmer om ett fritidshus såhär när den första vårsolen börjar glimta fram? Då är det flera saker som är viktiga att ha koll på för att du ska göra en så bra affär som möjligt och verkligen få ut det du vill av ditt semesterboende.

”Dags för republikanerna att leverera”Hälsoreformen bara början på Trumps problem

Gårdagens omröstning i representanthuset, om President Trumps American Healthcare Act, ställdes in. I stället ser det ut som att den sker i kväll svensk tid. Att riva upp Obamacare var ett av presidentens stora vallöften. Men än så länge har han inte det stöd som behövs för att genomföra reformen. Jesper Norberg diskuterar med Christofer Halldin, kapitalförvaltningschef på Handelsbanken, om hur detta påverkar marknadens tro på Donald Trump.

Börs & FinansExperter och analytikerLäkemedel och hälsovårdPolitikUSAAmerican Healthcare ActChristofer HalldinDonald TrumpHälsovårdObamacareTrumpcare

Så skyddar du dig mot nästa Allra

Under de senaste månaderna har premiepensionssystemet skakats både av skandaler som med Falcon Funds och nu senast med Allra och politiska utspel där till och med statsministern gått ut och ifrågasatt systemet. Frågan är hur allt det här påverkar pensionsspararna egentligen och vilket som är det bästa sättet att skydda sig mot bedrägerier och dåliga fondval.

AllraPremiepension

”Det går bara framåt nu”

Inslag. Susanna Koivuranta arbetade inom försäkringsbranschen i 23 år, innan hon helt bytte bana till att jobba i familjeföretaget PK Group, som är ett miljölaboratorium. De är specialiserade inom kemiska och mikrobiologiska analyser av inom- och utomhusmiljö.

PK GroupSusanna Koivuranta

EU-kommissionen: Sveriges fall kan bli hårt

Sveriges ekonomi går starkt men de höga bostadspriserna och hushållens höga skuldsättning är ett allvarligt hot. Det är slutsatsen av EU-kommissionens landrapport om Sverige. Patrick D’Souza, som är ansvarig för rapporten, menar att svenska politiker med olika typer av verktyg nu måste ta ett större ansvar för situationen. I samtalet med EFN går han också igenom en rad andra utmaningar för svensk ekonomi. Men förklarar även varför Sverige sticker ut i Europa med sunda statsfinanser och god tillväxt.

PolitikSveriges ekonomiEUEU-kommissionenPatrick D'Souza
Visa fler