Kommentar/intervjuer

Kommentar/intervjuer

Hela tiden händer saker som behöver kommenteras och förklaras. EFN ger dig dessa kommentarer och fördjupningar. Dessutom är EFN på plats när bolag släpper delårsrapporter, politiker presenterar nya satsningar och så vidare.


Senaste programmen

Grekland: ”Situationen är allvarlig men det finns hopp”

Greklands ekonomiska kris fortsätter, men nu finns en liten ljusning i sikte. Efter eurogruppens möte i Bryssel, där landet öppnade för förhandlingar om bland annat reformer av skatte- och pensionssystemet, är ett första steg mot nya stödlån taget. Euroländerna har enats om att överläggningarna med den grekiska regeringen ska återupptas i Aten. Petra Bergman pratar med Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom Stockholms Handelskammare. 

EuropaExperter och analytikerGreklandAndreas HatzigeorgiouEurozonen

Allt du vill veta om bostadsköp

Inslag. För de allra flesta är det livets största affär att köpa en bostad och då vill man såklart att allt går rätt till. Ingen vill väl exempelvis upptäcka att det bakom den fina fasaden lurar mögel? Branschorganisationen Mäklarsamfundet har sammanställt vilka de vanligaste frågorna var från säljare och köpare under hösten.

Ingrid EikenMäklarsamfundet

Så påverkar räntebeskedet din ekonomi

Inslag. Vi har haft negativ reporänta i drygt två år nu och idag valde riksbankschef Stefan Ingves att behålla reporäntan på minus 0,5. Frågan är hur det här påverkar privatekonomin, vilken effekt det kan få på våra pensioner, och kanske framför allt vad man kan göra för att förbereda sin ekonomi på att räntorna vänder uppåt.

Räntebesked

Rosor, champagne – och en bra försäkring

Det finns flera sätt att försäkra kärleken på. Det kan till exempel vara genom en romantisk överraskning eller middag, men det kan också handla om att försäkra sig om att den man älskar har rätt skydd och är rätt försäkrad.

Visa fler