Intervjuer & inslag

EFN gör inslag och intervjuer om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Rädda maten och plånboken

Vi svenskar slänger 45 kilo fullt ätbar mat per person varje år. Det motsvarar 6 000 kronor för en familj på fyra personer. EFN:s Ara Mustafa ger dig bästa knepen för att rädda maten från soptunnan och samtidigt spara pengar.

Hållbarhet

Det här är Opec

Snart möts oljekartellen Opec igen för att se över pris och produktion av olja. De 14 medlemsländerna har en röst var, men Saudiarabien har en informell ledarroll i och med sin överlägsna produktion. 

OljaOpec

Framtidens mat hetare än någonsin

Livsmedelsproduktion har länge pekats ut som en klimatbov. Samtidigt ökar efterfrågan på livsmedel i och med att jordens befolkning växer. Detta innebär stora utmaningar för branschen.

Hållbarhet

Polen inspireras av Sverige

Knappt 25 mil söder om Blekinge ligger det polska storstadsområdet Trójmiasto, som besår av hamnstäderna Gdansk och Gdynia samt badorten Sopot.

Polen

EFN bäst igen!

För fjärde året i rad vann EFN Ekonomikanalen kategorin Radio & Television i Financial Hearings journalistrankning. Även inom poddkategorin blev det en förstaplats.

Financial Hearings

Feds vändning lyfter tillväxtmarknaderna

Tillväxtmarknaderna fick en kämpig start på året men börjar nu se allt intressantare ut efter att Fed lagt om strategin. Räntestrategen Serena Galestian från Insight Investment pratar bland annat om Brasilien och Colombia, men också Fedbeskedet och handelskriget.

Tillväxtmarknader

Ordet du ska lyssna efter i räntebeskedet

Förväntningarna på den amerikanska centralbanken har svängt fort. Från att det snackats om räntehöjningar för bara några månader sedan så är frågan nu inte om utan när Fed sänker.

Norsk tillväxtraket satsar på Tyskland

Norska Data Respons sysslar med att hjälpa företag in i framtiden med smarta lösningar och ny teknik. Bolagets vd Kenneth Ragnvaldsen gästar Börslunch för att prata om den skenande tillväxten och möjligheterna i bland annat Tyskland. 

Data Respons

Stärkt inflation kan spräcka tillgångsbubblan

Uttryck som it-bubblan och bostadsbubblan har väl inte undgått någon. Nu oroas analytiker av en ny typ av bubbla som innefattar nästan alla tillgångar: The Everything Bubble. Strategen Harry Colvin från Longview Economics förklarar. 

Cantargia framgångsrikt på ASCO

Bioteknikbolaget Cantargia sysslar med utveckling av bland annat cancerbehandling med hjälp av antikroppar. Företagets vd Göran Forsberg gästar Börslunch för att prata om bland annat läkemedelskandidaten CAN04 och konkurrensen från Novartis. 

CantargiaGöran Forsberg
Visa fler