Intervjuer & inslag

EFN gör inslag och intervjuer om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Lunchlåda vs. Finlunch

En utelunch kostar i genomsnitt 95 kronor i Sverige. Hur många lunchlådor får du för det? EFN:s Ara Mustafa går till köket och provlagar.

Notre-Dame ska återuppbyggas – till varje pris

Den historiska katedralen Notre-Dame i Paris har drabbats av en katastrofal eldsvåda. Byggnaden som ursprungligen uppfördes på 1100-talet ska nu återuppbyggas. Det lovar Frankrikes president Emmanuel Macron.

Påskmat för miljarder

Under påskveckan ökar försäljningen för många butiker, med en tydlig tonvikt på livsmedel. Viktigast på påskbordet är ägg, men det som ökar mest är godisförsäljningen.

Matpriser

Dags för däckbyte

Efter den 15 april är det inte längre tillåtet att köra med dubbdäck, om inte väglaget kräver det. Den som sölar med däckbytet åker på en böteslapp på 500 kronor.

Böter

Miljöfrågan central i EU-valet

Klimatet är en mycket stor fråga för EU och något som väntas bli avgörande i EU valet. Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare trycker på att miljön är en av vår tids ödesfrågor, och eftersom det är ett globalt problem behövs det globala lösningar.

HållbarhetLokalnyheterStockholm

Frågorna som avgör finska valet

14 april går Finland till val. Statsminister Juha Sipilä avgick nyligen efter ett misslyckat försök att få igenom en vårdreform. Färska opinionssiffror visar att Finlands socialdemokratiska parti har störst väljarstöd, följt av Sannfinländarna och Samlingspartiet. 

PolitikFinland

De viktigaste trenderna inom logistik

Det händer en del inom logistik och transporter, och frågan är hur framtiden ser ut. Per Olof Arnäs, universitetslektor logistik Chalmers berättar bland annat om de viktigaste trenderna inom logistik, om betydelsen av drop points och om ”Tinder för transporter”.

GöteborgLokalnyheter
Visa fler