Alla inslag

Alla inslag

EFN gör inslag om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Venezuela konfiskerar GM-fabrik

Inslag. Venezuela, som befinner sig i djup kris, har tagit den amerikanska biljätten General Motors fabrik i landet i beslag.

Stugägare i Dalarna vinnare

Inslag. Fler nybyggda bostäder. Stort lyft för livsmedel på nätet väntas. Lunchpriserna ökar överlag.

Rekordår för välgörenhet

Inslag. Pensionärer och arbetslösa halkar efter. KO vann mot Adresstjänst. Prinskorven på påsktronen.

Smarta tips inför utlandsflytten

Inslag. Det kan vara en fantastisk karriärmöjlighet, den stora kärleken eller bara ett varmare klimat som lockar. Oavsett anledning så är det en hel del svenskar som väljer att flytta till andra länder. Men det gäller att förbereda flytten ordentligt och att sätta sig in i hur det kan påverka privatekonomin att bo utanför Sverige.

Ökat sug efter vegetariskt

Inslag. Svenskarna säljer rysslandsfonder. Stark tro på bopriserna. Hushållens köpfest håller i sig. Arbetslösheten i princip oförändrad under mars.

Nya åtstramningar i Grekland

Inslag. Eurogruppen meddelade i dag att en överenskommelse om de överordnade delarna av de grekiska reformerna nu är klar. Nu återstår förhandlingar på tjänstemannanivå. Grekland kommer att behöva införa nya åtstramningar inom pensioner och på skatteområdet.

EuropaEUGrekland

Bästa tipsen inför lönesamtalet

Inslag. Det årliga lönesamtalet med chefen närmar sig för många och de flesta tycker nog att de förtjänar en högre lön. Men frågan är hur man får chefen att hålla med om det och hur man får upp lönen så mycket som möjligt.

Löneförhandling

Dags att vårstäda din ekonomi

Inslag. Våren är äntligen här och det innebär perfekt läge att se över privatekonomin, från det stora till det lilla, en vårstädning helt enkelt. Tiden du lägger på att städa i din ekonomi betalar sig ofta flera gånger om.

Veckans fokus

Inslag. Har du koll på vad som händer i veckan? EFN tar en titt i agendan.

Avkastning och risk – så funkar det

Inslag. När du ska lägga upp ditt sparande är det viktigt att tänka igenom en hel del saker först. Det handlar om hur du fungerar som person, vad du har för mål med ditt sparande och när du vill ha tillgång till dina pengar. Dessutom måste du fundera på hur mycket avkastning du hoppas på och vilken risk du är redo att ta för att nå den avkastningen. Tina Halldén intervjuar placeringsexpert Kaj Kärki.

FonderAvkastningKaj Kärki
Visa fler