Alla inslag

Alla inslag

EFN gör inslag om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Fritt fram för småbolagsfonder

Inslag. Finansinspektionen har ändrat sin tolkning av reglerna för småbolagsfonder. Svenska aktiefonder får inte placera mer än 10 % i onoterade värdepapper – men nu tolkas bolag på MTF-plattformarna som notarade, vilket sannolikt kommer öka andelen fondägande bland småbolagen avsevärt.

FinansFonderAktiefonderSmåbolag

Dieselbilens död närmar sig

Inslag. Flera världsstäder planerar att förbjuda dieselbilar – och Stockholm kan stå på tur. Nu kommer även nationella initiativ.  Även bensinbilens framtid är oviss och industrin är nervös. I Tyskland för nu billobbyn en intensiv kampanj för att bevara den framtida produktionen. Men utvecklingen mot förbränningsmotorns död går undan och drivs på av alla de senaste årens utsläppsskandaler.

DaimlerDieselgateElbilElbilarFiat ChryslerMercedesVolkswagen

Regeringen ryktas försöka sälja SASTidslinje över bolagets krishistoria

Inslag. Bolaget har vänt från vinst till förlust på 208 miljoner kronor. Antalet passagerare ökar visserligen men det gör problemen också. SAS fördubblar nu sparprogrammet från 1,5 miljarder till 3 miljarder. Det är dock inte första gången det krisas för SAS och bolaget tvingas göra kraftiga nedskärningar.

Veckans fokus

Inslag. Politiska debatter och mingel i Almedalen är inte allt som händer denna vecka. EFN tar en titt i veckans ekonomiagenda.

EFN i Almedalen

Inslag. EFN åker till Almedalsveckan 2017 för att bevaka de hetaste frågorna inom börs, finans och privatekonomi. Vi kommer intervjua börs-vd.ar och andra finanstoppar. Du hittar oss i vimlet i Almedalen samt på sociala medier.

Almedalsveckan 2017

Sommaren är här – men EFN tar inte semester

Inslag. EFN:s sommarsäsong rivstartar med börsbolagens rapportperiod och Almedalsveckan. Vi är även på plats vid Kapitalmarknadsdagarna i Båstad. Räkna med mängder av intervjuer med näringslivets tungviktare. Utöver det sänder vi varje vardag nyhets- och börsuppdateringar, varvat med det senaste rörande din privatekonomi.

Här finns jobben

Inslag. Lärare eller banktjänsteman? Plåtslagare eller butikssäljare? Här är listan över yrken där det blir svårt respektive lätt att få jobb i framtiden, enligt en ny rapport från Arbetsförmedlingen.

Google överklagar rekordbot

Inslag. EU-kommissionen bötfäller Google med motsvarande 23,5 miljarder kronor för att teknikjätten med sina sökträffar ska ha gynnat företagets egen shoppingtjänst. Det meddelade EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager på en pressträff i dag.

Google

Veckans fokus

Inslag. Har du koll på vad som händer i veckan? EFN tar en titt i agendan.

Äntligen midsommar!

Inslag. Midsommarafton firades ursprungligen till Johannes Döparens ära. Sedan 1953 firas midsommar alltid på en fredag mellan 20-26 juni. Försäljningen av sill stiger med 1 200% jämfört med en vanlig sommardag.

Turismen allt viktigare kassako

Inslag. 2016 ökade omsättningen av turismen i Sverige med 6,6 procent till 296 miljarder kronor. Utländska besökare konsumerade för närmare 120 miljarder kronor i Sverige under 2016, vilket gav många sköna skattemiljarder till statskassan.

Nya miljarder till Grekland

Inslag. Sent i går kväll kom euroländernas finansministrar överens om att Grekland får 8,5 miljarder euro i nya lån. Landet har sedan 2010 fått 436 miljarder euro i stödlån.

Grekland

Valutatips inför sommarens resa

Inslag. Sommarsemestern närmar sig och för alla som tänker åka utomlands är det dags att ta ställning till hur man ska göra med valutan. Dessvärre är den svenska kronan relativt svag vilket innebär att semestern kan bli dyr. Men det finns saker du bör tänka på.

Visa fler