Alla inslag

Alla inslag

EFN gör inslag om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Hård press på Saudiarabien

Inslag. Oljan står för 90 procent av Saudiarabiens exportinkomster och det lägre oljepriset slår hårt mot landets ekonomi. Valutareserven utarmas, regimen vill börja beskatta medborgarna och den statliga oljejätten ska börsnoteras.

Råvaror och energiSaudiarabien

Så funkar Opec

Inslag. På torsdag håller oljekartellen Opec ett nytt möte i Wien där medlemsländerna förväntas besluta om fortsatt begränsning av oljeproduktionen. Men vad är Opec egentligen? EFN förklarar Opec på 98 sekunder.

PolitikRåvaror och energiOljaOpec

Grekisk överenskommelse dröjer

Inslag. Eurogruppens finansministrar kunde inte enas om skuldlättnader för Grekland efter ett maratonmöte på måndagen. Tanken är nu att ett avtal ska vara färdigförhandlat och klart till nästa möte 15 juni.

EuropaGrekland

Varning för abonnemangsfällor

Inslag. Ökat antal sms-lån hos Kronofogden. Färre kostnadsfria plastpåsar. Fler svenskar köper bostad i Spanien.

Brasiliansk börskrasch efter korruptionsskandal

Inslag. En ljudinspelning där Brasiliens president Michel Temer diskuterar mutor med ett vittne i en korruptionshärva fick börsen i Sao Paulo att rasa. Tusentals protesterade på gatorna och krävde presidentens avgång. Temer själv förnekar anklagelserna.

Brasilien

Nu avgörs vem som blir Irans nästa president

Inslag. Presidentvalet i Iran är det första sedan sanktionerna mot landet togs bort. Den sittande presidenten Hassan Rouhani är favorit i valet. Hans största utmanare är den konservativa Ebrahim Raisi. 

Iran

Grattis Norge!

Inslag. 17 maj är Norges nationaldag. Norge är inte bara världens lyckligaste land, de är även en stark ekonomi på många sätt och vis. Men allt är inte guld och gröna skogar i vårt västra grannland.

Norge

Ingen Trump-effekt för solenergiföretaget

Inslag. Trots att USA har en president som är skeptisk till global uppvärmning är Nasdaq-noterade First Solar övertygad om att de har framtiden för sig. Enligt Steve Krum, direktör på First Solar är bolaget konkurrenskraftigt med eller utan skattelättnader och bidrag.

First Solar

”Vi kan växa överallt”

Inslag. Microchip Technology är techbolaget vars aktie bara i år är upp 25 procent. EFN:s Petra Bergman åkte till Arizona för att träffa Ganesh Moorthy, direktör & operativ chef. Så här förklarar han företagets framgångar.

TechMicrochip Technology

Här ska Saab förvandlas till elbilen Nevs

Inslag. 2012 var konkursen ett faktum för biltillverkaren Saab. Samma år grundades Nevs, som sedan köpte huvuddelen av Saabs konkursbo. Nu är Saabfabriken i Trollhättan en Nevsfabrik. EFN åkte dit och hälsade på för att se vad som händer i fabriken som ännu inte producerat en enda bil.

NevsSaab Automobile

Världens mest innovativa länder

Inslag. Norden utmärker sig som nyskapandets Mecka, Sverige hamnar på en andra plats på innovationstopplistan. Alla nordiska länder på topplistan har klättrat sedan i fjol. Finland kommer i år på en femte plats, och Norge på nummer 14.

Visa fler