Alla inslag

EFN gör inslag om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Svag krona bekymrar inte Ingves

Inslag. Den svenska kronan har försvagats en hel del, både på kort och lång sikt. Utlandssemestern kan därmed bli dyr i år.

Finland fyller 100 år

Inslag. Den 6 december 1917 förklarades Finland självständigt från Ryssland. För att fira den finska högtidsdagen tar vi en titt på landets brokiga historia.

Finland

EU och UK: Ett trassligt äktenskap

Inslag. Storbritanniens premiärminister Winston Churchill var först med att nämna en europeisk union. Men när föregångaren till EU bildades på 50-talet var Storbritannien inte med. Efter att de blivit stoppade av Frankrike ett par gånger kom Storbritannien med i dåvarande EG 1973. Och allt sedan dess har det varit ett trassligt äktenskap, ett äktenskap som britterna nu lämnar.

EuropaPolitikBrexitEUStorbritannien

EU:s klimatmål oroar skogsindustrin

Inslag. Skogsjätten Sveaskog välkomnar nya EU-regler som gör skogen till en del av klimatpolitiken, men oroas över planerna på ett avverkningstak som baseras på historiska avverkningsnivåer. På onsdagen röstar EU-parlamentet om taket ska baseras på framtidsutsikter eller historiska nivåer.

Olof JohanssonSkogSveaskog

Facebook gav Luleå jobblyft

Inslag. Luleå blev för några år sedan utvalt för bygget av Facebooks första serverhall i Europa. Etableringen har skapat många nya arbetstillfällen och banat väg för fler företag inom samma bransch. 

FacebookLuleåMatz Engman

Fritt fram för småbolagsfonder

Inslag. Finansinspektionen har ändrat sin tolkning av reglerna för småbolagsfonder. Svenska aktiefonder får inte placera mer än 10 % i onoterade värdepapper – men nu tolkas bolag på MTF-plattformarna som notarade, vilket sannolikt kommer öka andelen fondägande bland småbolagen avsevärt.

FinansFonderAktiefonderSmåbolag
Visa fler