Alla inslag

Alla inslag

EFN gör inslag om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.


Senaste programmen

Grekerna delar inte regeringens optimism

Inslag. Eurozonens möte i Bryssel, kring Greklands senaste krispaket, slutade med klartecken för fortsatta diskussioner i Aten senare i vår. Förhandlare från euroländerna och IMF kommer att arbeta med grekiska myndigheter om ytterligare reformer av skattesystemet, pensionssystemet och reglerna på arbetsmarknaden. Något som har mötts av protester från det grekiska folket. 

EuropaGreklandJeroen Dijsselbloem

Ombyggnad kan utlösa reavinstskatt

Inslag. Ombyggnad kan utlösa reavinstskatt. Skuldsatta luras via Kronofogden. Reallönerna ökade under 2016. Skatteåterbäring redan vid påsk.

Veckans fokus

Inslag. Har du koll på vad som händer i veckan? EFN tar en titt i agendan.

Allt du vill veta om bostadsköp

Inslag. För de allra flesta är det livets största affär att köpa en bostad och då vill man såklart att allt går rätt till. Ingen vill väl exempelvis upptäcka att det bakom den fina fasaden lurar mögel? Branschorganisationen Mäklarsamfundet har sammanställt vilka de vanligaste frågorna var från säljare och köpare under hösten.

Ingrid EikenMäklarsamfundet

Fler har jobb att gå till

Inslag. Fortsatt låga bolåneräntor. Inkomstklyftorna växer. Fler söker skuldsanering. Fler har jobb att gå till.

Så påverkar räntebeskedet din ekonomi

Inslag. Vi har haft negativ reporänta i drygt två år nu och idag valde riksbankschef Stefan Ingves att behålla reporäntan på minus 0,5. Frågan är hur det här påverkar privatekonomin, vilken effekt det kan få på våra pensioner, och kanske framför allt vad man kan göra för att förbereda sin ekonomi på att räntorna vänder uppåt.

Räntebesked

Skatteverket hårdgranskar kriminella

Inslag. I årets deklaration specialgranskar Skatteverket 14 bostadsområden där kriminella nätverk anses hålla till. Både företag och personer samt pengar och papper är under lupp. Målet är att störa den kriminella verksamheten så mycket det bara går och att ge de seriösa företagen en ärligare chans att tjäna pengar.

PrivatekonomiPia BergmanSkatterSkatteverket

Årets mest romantiska dag är här

Inslag. Idag är det alla hjärtans dag, en dag då det passar extra bra att vara kärleksfull. Men tänk på att geléhjärtan och kläder är den minst önskade gåvan, medan en romantisk middag är det de flesta svenskar hoppas på att få.

De 10 största företagen i världen

Inslag. Den ledande mobiloperatören i Kina och Hongkong, China Mobile, kommer på en tionde plats med världens största mobilnätverk och mobila kundbas. I toppen, på andra plats, hittar vi Alphabet, moderbolaget till Google som bildades för två år sedan och är verksamt inom flera sektorer, inklusive medicinteknik och kläder.

Förslag om sänkt skatt på solel klart

Inslag. Orange kuvert skickas ut. 7 miljarder kronor nysparades i fonder. Nix får nobben av Konsumentverket. Förslag om sänkt skatt på solel klart. Slipp ränta på skatten före 14 februari.

Veckans fokus

Inslag. Har du koll på vad som händer i veckan? EFN tar en titt i agendan.

Här är resmålen för snåla matvrak

Inslag. Var ska du åka om du vill äta billigt, och var finns den dyraste maten i Europa? I polen hittar du den billigaste maten med 37% under EU- snittet och Danmark toppar listan med dyraste maten. Men i Sverige finns de dyraste grönsakerna.

Matpriser
Visa fler