EFN tipsar

Rappa och konkreta tips som kan lyfta din privata ekonomi.


Senaste programmen

Inflationen äter upp ditt sparande

Du kanske har hört att inflationen är död? Men faktum är att den finns där och att den kan påverka ditt sparande negativt. EFN:s Albin Kjellberg tipsar om bättre sätt att placera dina pengar än under madrassen.

SparandeInflation

Aktierna du ska äga i tuffare tider

När konjunkturen går ned följer börsen i regel efter. Då kan defensiva aktier vara ett bra alternativ. Det är bolag som sysslar med nödvändig verksamhet som exempelvis mat, medicin eller telefonnät.

Sparande

Så väljer du bland långa och korta räntefonder

I rådande ränteläge kan det vara svårt att veta vilken räntefond som passar bäst. Albin Kjellberg förklarar skillnaderna mellan långa och korta räntefonder, men också hur du ska tänka om räntan går upp eller ned.

Sparande

Så investerar du i bitcoin

Det finns två sätt att investera i bitcoin: Antingen skaffar du en digital plånbok och köper riktiga bitcoin, eller så investerar du i värdepapper som följer bitcoinpriset. EFN:s Ara Mustafa tipsar om för- och nackdelar med de olika valmöjligheterna. Dessutom varnar han för fallgroparna på vägen.

Sparande

Så skapar du en budget som fungerar

En budget kan kännas komplicerad och det avskräcker många från att ens försöka. Men det behöver det inte vara! Albin Kjellberg tar dig igenom grunderna för att göra en budget för din privatekonomi.

Sparande

Fyra sätt att dryga ut studentkassan

Som nybliven student kan ekonomin kännas begränsande, men studentlivet behöver inte vara så knapert som det ryktas. Albin Kjellberg tipsar om fyra sätt att få CSN-pengarna att räcka längre!

SparandeStudent

Så påverkar minusräntan dig

Centralbanker världen över har sänkt räntor i försök att få upp inflationen. I Sverige ligger räntan på -0,25 procent och i eurozonen är den -0,4 procent. Vi hör talas om minusräntor allt mer, men vad innebär det egentligen? Ara Mustafa förklarar.

Makro & omvärld

Så sparar du rätt till barnen

Planerar du att komma i gång med ett sparande till dina barn? Vänta tills du har sett de här tre viktiga tipsen från EFN:s Albin Kjellberg.

Sparande

Rädda maten och plånboken

Vi svenskar slänger 45 kilo fullt ätbar mat per person varje år. Det motsvarar 6 000 kronor för en familj på fyra personer. EFN:s Ara Mustafa ger dig bästa knepen för att rädda maten från soptunnan och samtidigt spara pengar.

Hållbarhet
Visa fler