Mer om: Kina

 • Marknaden håller andan inför toppmötet0:35

  Marknaden håller andan inför toppmötet

  I dag möter Kinas president Xi Jinping USA:s president Donald Trump. Handelspolitik och det säkerpolitiska hotet från Nordkorea väntas stå högt upp på agendan. 

 • Tre hot mot världskonjunkturen4:44

  Tre hot mot världskonjunkturen

  Tre faktorer har eldat på världsekonomin samtidigt; expansiv penningpolitik, Kinas stimulanser och rusande råvarupriser. Men vad händer när alla effekterna av all tre faktorerna börjar klinga av samtidigt? Ellinor Beckett pratar med Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken.

 • Supermakten Kina ändrar råvarupolitik3:54

  Supermakten Kina ändrar råvarupolitik

  Kina har seglat upp som en supermakt när det gäller råvaror tack vare den otroliga tillväxt landet hade under 2003-2011. Men vad kommer att hända framöver? Ellinor Beckett intervjuar Martin Jansson, råvarustrateg.

 • Klimatfrågan: Trump har svårt att gå emot folket14:50

  Klimatfrågan: Trump har svårt att gå emot folket

  Snart tillträder Donald Trump som USA:s president, med en oljedirektör som utrikesminister och en klimatförnekare som chef för energimyndigheten. Vad betyder detta för klimatpolitiken och för hållbara investeringar? Inte så mycket som man skulle kunna tro menar Patric Lindqvist, fondförvaltare på Handelsbanken.

 • Det händer 20172:32

  Det händer 2017

  2016 blev ett händelserikt år i den ekonomiska världen med Brexit, valet av Donald Trump och införandet av amorteringskrav bland annat. Men vad kan vi förvänta oss av 2017? Här har du några av de viktigaste händelserna och datumen.

 • Kinas spelmarknad boomar8:36

  Kinas spelmarknad boomar

  Kina är den största spelmarknaden i världen, den utgör runt 30 procent av världsmarknaden och beräknas växa med runt 100 procent i år. Det säger Mikael Sens, Kinaförvaltare på Handelsbanken.

 • Så ska kapitalutflödet från Kina stoppas8:45

  Så ska kapitalutflödet från Kina stoppas

  Kina förbereder nya regleringar för att bromsa kapitalutflödet ur landet. Bara hittills i år har nästan tre gånger så mycket kapital lämnat Kina som under samma period förra året. Bara sen 2014 har värdet på den kinesiska valutareserven minskat med 900 miljarder dollar.

 • Överdriven Kinaoro – ”Trump är en affärsman”9:37

  Överdriven Kinaoro – ”Trump är en affärsman”

  Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet har riktat ljuset mot förhållandet mellan USA och Kina. Vad vänder om USA höjer tullarna och lämnar frihandelsavtal? Pontus Herin intervjuar Michael Chow, VD för Fullgoal Asset Management.

 • Ekdal och Öberg: När krisen kommer20:36

  Ekdal och Öberg: När krisen kommer

  Konjunkturtoppen är nådd och både regeringar och centralbanker har bränt sitt krut. Det är diagnosen över läget i världsekonomin som Handelsbankens chefekonom Ann Öberg levererar. I denna intervju av Niklas Ekdal pratar Ann Öberg bland annat om den stigande skuldsättningen, både privat och offentlig, i världen och riskerna med de negativa räntor som många centralbanker infört.

 • Bubbelvarning för kinesiska fastigheter3:09

  Bubbelvarning för kinesiska fastigheter

  Det pågår ett maktspel mellan de styrande i Peking och regionala krafter, som hämmar reformarbetet i Kina. Detta i en ekonomi som går bra men där krafttag är ett måste. Det anser Handelsbankens regionchef i Hongkong Johan Andrén.

 • Fastigheter dansar nära utgången18:04

  Fastigheter dansar nära utgången

  Börserna stiger och Börslunch gästas av Erik Sprinchorn från Swedbank Robur och Tomas Linnala från Placera. Dessutom intervjuas Fredrik Burvall, vd för det förvärvsglada bettingbolaget Cherry.

 • Klimatavtalets vinnare7:40

  Klimatavtalets vinnare

  USA och Kina, som står för nära 40 procent av världens utsläpp, godkände i helgen det klimatavtal som nåddes i Paris i december i fjol. Avtalets mål är att sänka den globala uppvärmningen med närmare två grader. Hur ser utsikterna ut för att fler länder ska godkänna? Vilka branscher och bolag kan bli vinnare i det här? Vilka investeringar krävs för att målet ska uppnås? Ellinor Helén intervjuar Patric Lindqvist, fondförvaltare Handelsbanken om vad godkännandet av avtalet kan innebära.

 • Kinesisk ståldumpning under press2:20

  Kinesisk ståldumpning under press

  Ett av de bestående intrycken från G20-mötet i Kina är den kritik som riktades mot värdlandets överproduktion av stål och den prisdumpning som bland annat...

 • Snart kommer Kinahickan13:29

  Snart kommer Kinahickan

  Lånestocken i Kina har vuxit enormt dom senaste åren och det samtidigt som ekonomin bromsar in, och frågan är om det här är något som...

 • Kinachefen: Tuffare tider för svenska bolag13:45

  Kinachefen: Tuffare tider för svenska bolag

  Det blåser protektionistiska vindar i Kina och många företag känner sig direkt ovälkomna. Svenska företag står sig tack vare sitt goda rykte förhållandevis bra men mycket tyder på svårare tider framöver. Tobias Glitterstam, Kinachef på Business Sweden, pekar på utmaningarna och förklarar hur bolagen ska bemöta dem.