Mer om: Kina

 • Kina överväger skatt på tomma boenden5:05

  Kina överväger skatt på tomma boenden

  Över 50 miljoner bostäder i kinesisk stadsmiljö står tomma. Handelsbankens Jimmy Bjennmyr i Hongkong kommenterar hur det kommer sig och hur riskerna ser ut.

 • 5:35

  "Minskande befolkning är en ond cirkel"

  Kina är världens mest befolkade land med sina 1,4 miljarder invånare, men om tio år väntas siffran dala. Joakim Hedhill från Handelsbanken i Peking kommenterar förändringen i den kinesiska demografin.

 • ”Det är inte bara ett handelskrig”19:22

  ”Det är inte bara ett handelskrig”

  Hopp om stimulanser har fått börserna i Kina att rusa. Är det en befogad uppgång? Det och mycket mer besvaras av Mikael Sens och Frédéric Cho i Börslunch Kinaspecial. Programledare: Petra Bergman och Gabriel Mellqvist.

 • Alibaba och de brasilianska bankerna20:39

  Alibaba och de brasilianska bankerna

  Börslunch sänder i dag i från Malmö och gästas av Juliana Hansveden, förvaltare på Nordea med inriktning mot tillväxtmarknader. Dessutom intervjuas Brinovas vd Per Johansson.

 • 5:53

  "En spridning av problemen har redan börjat"

  Jimmy Bjennmyr från Handelsbanken i Hongkong kommenterar läget i Kina efter att Xi Jinpings Belt and Road Initiative har stött på problem. Dessutom pratas det om sänkta handelstullar. 

 • Det kan sänka börsen i höst15:55

  Det kan sänka börsen i höst

  Svenska bostadspriser, italiensk politik och globala valutakurser är några av ämnena i dagens Börslunch som domineras av makroekonomi. Gäster är Mattias Sundling och Lena Fahlén.