Mer om: Entreprenörer

 • Hundra år av gotländskt familjeföretagande10:31

  Hundra år av gotländskt familjeföretagande

  År 1908 startade Cedergrens Mekaniska Verkstad av Ernst Cedergren. Nu är det hans barnbarn Curt Cedergren och hans bror som styr familjeföretaget. Lennart Ekdal åkte till Klintehamn på Gotlands västkust.

 • Bostadsbrist hinder för Stockholms heta IT-bransch5:18

  Bostadsbrist hinder för Stockholms heta IT-bransch

  Stockholms Handelskammare konstaterar att ekonomin i Stockholms län stärkts under tredje kvartalet. Ekonomin är starkare än normalt och växer mer än det historiska genomsnittet. Petra Bergman intervjuar Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

 • 7:01

  "Vi är folkets bildbank"

  Pickit startades 2012 av Henrik Bergqvist och Mathias Björkholm. Det är en bildbank som ska göra det lättare för privatpersoner och företag att hitta rätt bilder snabbare. Lennart Ekdal intervjuar Henrik Bergqvist.

 • Sålde sin båt för att göra snus14:42

  Sålde sin båt för att göra snus

  Grundaren för Gotlandssnus, Henrik Jakobsson började sin resa genom att sälja sin båt för att ha råd med tillverkningen av snus. Lennart Ekdal har träffat honom.

 • Från hockeylegend till fastighetsmagnat11:13

  Från hockeylegend till fastighetsmagnat

  Nicklas Lidström spelade hockey i NHL för Detroit Red Wings i 20 år. Han vann Stanley Cup fyra gånger och överöstes med priser. Han vann desutom både VM-guld och OS-guld. Efter den framgångsrika hockeykarriären flyttade Lidström hem till Västerås. I dag ägnar han sig åt fastigheter. Lennart Ekdal har träffat honom.

 • 20:06

  "Först till miljarden vinner"

  SweProd tillverkar skyltar och ambitionen är ganska enkel att formulera, här gäller det att växa växa och växa. Lennart Ekdal intervjuar bolagets vd Henrik Svensson.

 • Gotland - högtryck året runt21:41

  Gotland - högtryck året runt

  Sverige på gång besöker Gotland - Sveriges företagstätaste kommun. En ö med hög sysselsättning tack vare mod, kreativitet och entreprenörsanda. Lennart Ekdal besöker allt från 100-åriga familjeföretag...

 • Stor uppslutning för utvisningshotad kodare2:56

  Stor uppslutning för utvisningshotad kodare

  Systemutvecklaren Tayyab Shabab ska utvisas från Sverige efter en en miss från en tidigare arbetsgivare. I dag arbetar han på app-bolaget Dynamo, men om fyra veckor måste han lämna Sverige.

 • Fastighetskungen: Enkel match att lösa bostadskrisen19:06

  Fastighetskungen: Enkel match att lösa bostadskrisen

  Lennart Ekdal möter Roger Akelius i Veckomagasinet. Akelius har varit rubrikernas man i 40 år, och han har gått under epitet som premieobligationskung, skatteguru och fastighetsmiljardär. De pratar bland annat om filantropi, utbildning och om hur man kan lösa den svenska bostadskrisen.

 • Skog som investering – så funkar det11:15

  Skog som investering – så funkar det

  Sverige är ett av de landen i världen med störst andel privatägd skog. Oftast går skogen i arv, men många väljer också att köpa skog som en investering. Det har historiskt varit riktigt lönsamt. Hur ser det ut på sikt? Är skog en lönsam investering just nu? Och hur går man till väga rent praktiskt? Tina Halldén pratar med Per Lindvall.

 • Erik Paulsson: Glöm inte medarbetarna4:10

  Erik Paulsson: Glöm inte medarbetarna

  Erik Paulsson var bara 16 år gammal när han startade byggfirman Peab med sin bror Mats 1959. I dag är Erik Paulsson entreprenör och ordförande...

 • Rune Anderssons två investeringstips3:53

  Rune Anderssons två investeringstips

  Rune Andersson är inte bara grundare och styrelseordförande i familjeföretaget Mellby Gård, han är även en legend inom det svenska näringslivet. Här delar han med sig av vilka som är de viktigaste faktorerna när de väljer vilka bolag de ska investera i.