Mer om: Europa

 • Då tar tjurmarknaden slut16:05

  Då tar tjurmarknaden slut

  USA eller Europa? Har H&M blivit köpvärt? Två av frågorna i dagens Börslunch som gästas av Kevin O’Dowd från Stifel & Nicolaus och av Anders Wennberg från Catella.

 • Grafen som avgör resten av året15:30

  Grafen som avgör resten av året

  H&M faller efter sin kvartalsrapport och Investor håller kapitalmarknadsdag. Det är några av ämnena som förvaltarna Tore Marken från Handelsbanken och Per Hedberg från Lancelot snackar om i Börslunch.

 • Här är största utmaningarna inför Brexit1:13

  Här är största utmaningarna inför Brexit

  Theresa May har skrivit under utträdesansökan och nu kan processen som ska ta Storbritannien ut ur EU inledas. Trots att det är en tvåårig process så lär schemat bli pressat. Och det saknas inte utmaningar.

 • Glädjesiffror för Europa7:16

  Glädjesiffror för Europa

  Vad händer i makrovärlden i veckan? Ellinor Beckett pratar med Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken.

 • Marknaden bryr sig bara om Le Pen8:31

  Marknaden bryr sig bara om Le Pen

  Vad kan vi förvänta oss av det franska presidentvalet och vad kommer det ge för effekter på finansmarknaderna? Ellinor Beckett intervjuar BNP Paribas chefekonom William de Vijlder.

 • EU 60 år på sex minuter5:35

  EU 60 år på sex minuter

  När EU:s stats- och regeringschefer samlas i Rom 25 mars är det för att högtidlighålla att det är 60 år sedan Romfördraget, grunden till dagens EU, undertecknades. Från början var det sex länder som var med. Men med åren har samarbetet utvecklats och det har svällt till en brokig union med 28 medlemsländer.

 • Köttig korruptionsskandal i Brasilien2:26

  Köttig korruptionsskandal i Brasilien

  Den brasilianska polisen har avslöjat att tjänstemän och politiker i åratal mutats av stora köttproducenter för att undgå kontroller och på så sätt kunna exportera ruttet och salmonellasmittat kött. Det ruttna köttet ska ha exporterats till Kina, USA, Japan och Europa.

 • Siffran du ska ha koll på i veckan5:30

  Siffran du ska ha koll på i veckan

  Vad händer i makrovärlden i veckan? Ellinor Beckett pratar med Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken. De går igenom allt från Le Pens utsikter till den globala bostadsmarknaden. 

 • Toppmötena duggar tätt1:56

  Toppmötena duggar tätt

  I dag inleds G20-mötet i tyska Baden Baden där finansministrar och centralbankschefer träffas för att diskutera bland annat Donald Trumps protektionistiska utspel. Samtidigt träffar just Donald Trump Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Washington.