Mer om: Debatt

 • Så länge lever minusräntan5:11

  Så länge lever minusräntan

  Det är två år sedan Riksbanken införde minusränta i Sverige. Tanken är att de låga räntorna ska stimulera ekonomin, inte minst via att företagen börjar investera. Men har det fungerat? Per Lindvall pratar med Jimmy Boumediene, prognoschef på Handelsbanken Capital Markets.

 • Minusräntan: 7:52

  Minusräntan: "Riksbanken har uppnått det man önskade"

  Den här veckan är det exakt två år sedan Riksbanken fattade det historiska beslutet att införa negativ reporänta och började samtidigt med kvantitativa lättnader för att ge en redan expansiv penningpolitik mer kraft.

 • Slutet på Europa - som vi känner det30:02

  Slutet på Europa - som vi känner det

  2016 års mest talande bild kan vara G7-mötets ledare som vinkar adjö. Nya ledare är på väg in och framtiden tycks oviss. Chefen för tankesmedjan European Council on Foreign Relations, Mark Leonard, samtalar med Katrine Marçal om ett Europa under press.

 • Reepalu: Förslaget skulle främst slå mot koncernerna10:47

  Reepalu: Förslaget skulle främst slå mot koncernerna

  En av höstens och vinterns huvudpersoner inom svensk ekonomi och politik har varit Ilmar Reepalu, före detta finanskommunalråd i Malmö. Och anledningen till detta är att han har varit ansvarig för välfärdsutredningen som behandlat den brännande heta frågan om vinster i välfärden. Lennart Ekdal intervjuar honom.

 • Privatekonomin 2016 – Yrvaken, osäker och märklig47:07

  Privatekonomin 2016 – Yrvaken, osäker och märklig

  2016 var ett händelserikt privatekonomiskt år då bland annat amorteringskravet till slut infördes. Tina Halldén pratar om det privatekonomiska året 2016 och vad vi kan förvänta oss av 2017 med de privatekonomiska experterna Annika Creutzer och Ylva Yngveson samt med placeringsexperten Kaj Kärki.