Vitrolife: Marknaden växer, men ändå inte alls

Johan Thorén från Strand Kapitalförvaltning är lite konfunderad över hur kursraketen Vitrolife beskriver sin marknad. Marknaden är 3 miljarder och växer med 5-10 procent per år. Så står det i årsredovisningen. Det konstiga är att det har stått så i varje årsredovisning de senaste 5 åren. Ändå är marknaden fortfarande 3 miljarder.

”Min matte får inte ihop det”, säger Johan Thorén.

 • Rapportrökare och spretiga värderingar22:35

  Rapportrökare och spretiga värderingar

  Börslunch åker vidare på rapportfloden tillsammans med Handelsbankens Marcela Klang och John Hernander från Nordea i studion. Dessutom intervjuas rapporterande Husqvarnas vd Kai Wärn.

 • Husqvarna lyfter resultatet men faller på börsen6:26

  Husqvarna lyfter resultatet men faller på börsen

  Husqvarnas rapport för det tredje kvartalet kom in strax under analytikernas förväntningar trots ett bättre resultat. Bolagets vd Kai Wärn gästar Börslunch för att prata om rapporten och den svagare perioden i Nordamerika.

 • Parlamentet under ny Brexitpress5:51

  Parlamentet under ny Brexitpress

  Nu väntar nya omröstningar om Brexit. Positiva tongångar från både Kina och USA om handelskonflikten - men framstegen är små.

 • När når vi botten?9:41

  När når vi botten?

  Det är allt mindre sannolikt att det blir en avtalslös Brexit i närtid. I veckan väntar bland mycket annat en global PMI-skörd samt räntebesked från Riksbanken och ECB. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist reder ut de senaste händelserna på marknaderna och tar en titt i agendan.

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.2%
NASDAQ-100 0.3%
NASDAQ Composite 0.2%

Vinnare & förlorare

Beijer Ref 7.2%
Evolution Gaming Group 6.3%
Tele2 2.7%
Kindred Group -3.1%
Husqvarna -3.1%
Wallenstam -4.4%
Uppdaterad tis 15:42
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier