”Nästa lågkonjunktur blir lång”

Världsekonomin tuffar på bra men sämre tider väntar. Det menar Joachim Fels, strateg på förvaltningsbolaget Pimco.

Vi har blivit vana vid att centralbankerna går in och stöttar när världsekonomin stöter på problem. Men nu är det slut på det menar Joachim Fels, strateg på Pimco.

”Vi är på väg in i en helt ny miljö. De kommande fem åren kommer bli helt annorlunda än de senaste fem”, säger Joachim Fels.

Joachim Fels ser en väldigt hög risk för en recession de kommande 2–3 åren. Och den recessionen kommer inte bli lika djup som den senaste men den kommer bli längre.

En mer radikal populism är också något som kan komma att sätta stora spår i världsekonomin befarar Joachim Fels.

Som en investerare bör du nu satsa på likvida och inflationssäkrade tillgångar och på en global och väldiversifierad portfölj, menar Pimco.

 • Selektivt investeringsläge på tillväxtmarknaderna8:41

  Selektivt investeringsläge på tillväxtmarknaderna

  Efter ett tufft fjolår ser framtiden ljusare ut för världens tillväxtmarknader. Naomi Waistell, förvaltare på Newton Investment Management pratar bland annat om handelskriget i Kina, Bolsonaros förehavanden i Brasilien och hur den starka dollarn har påverkat Turkiet och Argentina. 

 • ”Dyra bolag kan vara prisvärda”14:36

  ”Dyra bolag kan vara prisvärda”

  Bank, digitalisering, småbolag och makro. Det och mycket mer pratar vi om i dagens Börslunch. För analysen står förvaltarna Lotta Faxén från Lannebo och Henrik Söderberg från C Worldwide.

 • Tungt för bostadsbyggare5:18

  Tungt för bostadsbyggare

  Millicom köper verksamhet av spanska Telefonica. Engelska skolans marginaler pressas. Boozt spår högre marginaler. BTS vinst stiger. Tungt för flera bostadsbyggare. THQ tar in pengar.

 • Högintressant PMI-bonanza3:27

  Högintressant PMI-bonanza

  Federal Reserve har gjort en helomvändning. PMI-siffror från bland andra Tyskland, Frankrike och EMU. USA och Kina allt närmare ett handelsavtal. Morgonens makroanalys med Lars Henriksson, valutastrateg på Handelsbanken.

 • Bottenfiske, kycklingar och dipp16:23

  Bottenfiske, kycklingar och dipp

  Byggbolag, småbolag och rapportbolag. Det är några av de bolag som diskuteras i dagens Börslunch som gästas av Gabriel Isskander från Börsveckan och Fredrik Skoglund från Länsförsäkringar.

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.8%
NASDAQ-100 -0.5%
NASDAQ Composite -0.5%

Vinnare & förlorare

Millicom 4.2%
Intrum Justitia 2.4%
Peab 1.9%
Paradox Interactive -5.1%
THQ Nordic -5.6%
Swedbank -9.9%
Uppdaterad tor 17:08
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier