”Nästa lågkonjunktur blir lång”

Världsekonomin tuffar på bra men sämre tider väntar. Det menar Joachim Fels, strateg på förvaltningsbolaget Pimco.

Vi har blivit vana vid att centralbankerna går in och stöttar när världsekonomin stöter på problem. Men nu är det slut på det menar Joachim Fels, strateg på Pimco.

”Vi är på väg in i en helt ny miljö. De kommande fem åren kommer bli helt annorlunda än de senaste fem”, säger Joachim Fels.

Joachim Fels ser en väldigt hög risk för en recession de kommande 2–3 åren. Och den recessionen kommer inte bli lika djup som den senaste men den kommer bli längre.

En mer radikal populism är också något som kan komma att sätta stora spår i världsekonomin befarar Joachim Fels.

Som en investerare bör du nu satsa på likvida och inflationssäkrade tillgångar och på en global och väldiversifierad portfölj, menar Pimco.

 • Börslunch 11.450:00

  Börslunch 11.45

  Nya utspel om handelskriget mellan USA och Kina har fått börserna på fall och samtidigt är det dags för G7-möte och så närmar sig Brexit med stormsteg. Det finns mycket att prata om med Frida Bratt från Nordnet och Alexandra Stråberg från Länsförsäkringar i dagens Börslunch.

 • Motstridig marknad svårsmält för börsen10:55

  Motstridig marknad svårsmält för börsen

  Det går fort i hockey och på marknaden. Veckans viktigaste händelser i den makroekonomiska världen avhandlas av Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist.

 • Så var helgen i handelskriget4:42

  Så var helgen i handelskriget

  Morgonens och dagens viktigaste händelser från den makroekonomiska sfären presenteras av Ara Mustafa och Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

 • Satellit och Greta Gris15:44

  Satellit och Greta Gris

  Börslunch avslutar veckan tillsammans med Anders Rudolfsson från DNB och Christian Brunlid från Handelsbanken. Det blir lite makro med fokus på PMI och några aktiecase.

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 -3.1%
NASDAQ Composite -3%

Vinnare & förlorare

Kungsleden 1.4%
Vitrolife 1.3%
Evolution Gaming Group 1.2%
Sweco -2.1%
Diös -2.3%
Swedish Orphan Biovi… -4%
Uppdaterad mån 11:39
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier