Krigsrubriker kring kronan

Vi går en spännande makrovecka till mötes. Italien är tillbaka på ruta ett. Även Spanien skakas av politiska oroligheter, medan tillväxtmarknaderna pressas av en allt dyrare dollar.

I veckan får vi jobbsiffror och ISM-statistik från USA. Dessutom levereras BNP för Sverige som väntas tyngas av bostadsbyggandet. Dramatiken kring kronan har också tilltagit, då Riksgälden positionerat sig för en starkare valuta.

Gabriel Mellqvist och Claes Måhlén analyserar senaste veckans viktigaste makrohändelser. Dessutom tar de en titt på vad som väntar.

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.3%
NASDAQ-100 2.2%
NASDAQ Composite 2.6%

Vinnare & förlorare

Klövern 5.4%
Balder 5.3%
Electrolux 5.2%
Industrivärden -1.9%
Addtech -2.2%
Axfood -3.3%
Uppdaterad tor 11:12
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

  • Varför vill Ingves undvika ny minusränta?7:45

    Varför vill Ingves undvika ny minusränta?

    Dagens tyngsta händelser inom räntor, valutor, börser, råvaror och makroekonomi i skuggan av coronaviruset sammanfattas av Kiran Sakaria, strateg på Handelsbanken och EFN:s Albin Kjellberg.

  • Armfelts senaste köptips inom gaming23:09

    Armfelts senaste köptips inom gaming

    När miljontals människor världen över sitter isolerade i sina hem kan gamingbolagen räkna med ökat spelande. Men vilka bolag ska man egentligen äga? Det svarar Carl Armfelt från Tin Fonder på.