Kalasstart på börsen för K-fastigheter

I dag börsnoterades bostadsutvecklarbolaget K-fastigheter på Nasdaq i Stockholm. På plats för att ringa i klockan var styrelseordförande och delägare Erik Selin och vd Jacob Karlsson.

”Jag är gammal finansekonom och har haft det här som ett långsiktigt mål ändå sedan dag ett eller till och med innan jag startade bolaget”, säger Jacob Karlsson till EFN.

Mottagandet var varmt och kursen steg snabbt efter att noteringen skett.

”Vilket fantastiskt mottagande och det har varit ett enormt köpintresse, verkligen enormt”, säger Erik Selin.

K-fastigheter grundades 2010 och inriktar sig på att utveckla och bygga hyresrätter. Deras främsta marknad och starkaste fäste finns i Skåne, där bolaget också har sitt ursprung.

”I storstadsregionerna har vi en väldig konkurrens när det kommer till nyproducerade hyresrätter. I de lite mindre regionerna som Hässleholm och Kristianstad har vi närapå monopol på nyutvecklade hyresrätter”, berättar Jacob Karlsson och flaggar samtidigt för att ett starkare fäste i storstäderna är en del av expansionsplanerna.

Jacob Karlsson berättar dessutom om bolagets finansiella mål och om vägen till börsen med fastighetsveteranen Erik Selin.

”Att få göra den här resan tillsammans med honom som mentor rådgivare och vän är halvt overkligt men helt fantastiskt.”

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.7%
NASDAQ-100 0.4%
NASDAQ Composite 0.4%

Vinnare & förlorare

Hansa Medical 3.6%
Bygghemma Group First 1.5%
Kindred Group 1.3%
Arjo -3.2%
Stillfront Group -3.7%
Elekta -7.4%
Uppdaterad tis 17:35
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Väntade PMI-rekyler5:12

  Väntade PMI-rekyler

  De tyngsta makroekonomiska händelserna just nu analyseras av Handelsbankens Kiran Sakaria och EFN:s Ara Mustafa.

 • Amerikanska digitaliseringsvinnare16:38

  Amerikanska digitaliseringsvinnare

  EFN Marknad riktar blicken mot USA tillsammans med förvaltaren Joakim By från Handelsbanken. Förutom ett gäng spännande aktiecase diskuteras den amerikanska börsen med avstamp i presidentvalet. 

 • Japansk industri överraskar negativt4:01

  Japansk industri överraskar negativt

  Vita husets handelsrådgivare Navarro hävdade i går att handelsavtalet med Kina är över. Något som fick börser på fall. När president Trump senare dementerade uppgiften vände börsen upp. Regeringen vill ta in mer skatt från utländsk arbetskraft. Blandade PMI-siffror från Japan.

 • Förvaltarens molnfavoriter15:53

  Förvaltarens molnfavoriter

  EFN Marknad bjuder på en resa bland molnbolagen. Förvaltaren Johan Roslund från GP Bullhound går pedagogiskt igenom hela värdekedjan - från Microsoft och Amazon till Docusign och Okta.