Kalasstart på börsen för K-fastigheter

I dag börsnoterades bostadsutvecklarbolaget K-fastigheter på Nasdaq i Stockholm. På plats för att ringa i klockan var styrelseordförande och delägare Erik Selin och vd Jacob Karlsson.

”Jag är gammal finansekonom och har haft det här som ett långsiktigt mål ändå sedan dag ett eller till och med innan jag startade bolaget”, säger Jacob Karlsson till EFN.

Mottagandet var varmt och kursen steg snabbt efter att noteringen skett.

”Vilket fantastiskt mottagande och det har varit ett enormt köpintresse, verkligen enormt”, säger Erik Selin.

K-fastigheter grundades 2010 och inriktar sig på att utveckla och bygga hyresrätter. Deras främsta marknad och starkaste fäste finns i Skåne, där bolaget också har sitt ursprung.

”I storstadsregionerna har vi en väldig konkurrens när det kommer till nyproducerade hyresrätter. I de lite mindre regionerna som Hässleholm och Kristianstad har vi närapå monopol på nyutvecklade hyresrätter”, berättar Jacob Karlsson och flaggar samtidigt för att ett starkare fäste i storstäderna är en del av expansionsplanerna.

Jacob Karlsson berättar dessutom om bolagets finansiella mål och om vägen till börsen med fastighetsveteranen Erik Selin.

”Att få göra den här resan tillsammans med honom som mentor rådgivare och vän är halvt overkligt men helt fantastiskt.”

 • En handfull tekniska nyårsraketer21:07

  En handfull tekniska nyårsraketer

  Espen Grønstad från Investtech och Martin Hallström från Swedbank bjuder på teknisk analys och potentiella nyårsraketer i dagens Börslunch. Dessutom intervjuas Balcos vd Kenneth Lundahl.

 • Balco: ”Vi utbildar marknaden”6:05

  Balco: ”Vi utbildar marknaden”

  Balco är störst i Europa på inglasade balkonger. Bolagets vd Kenneth Lundahl gästar Börslunch för att prata om tillväxt, hållbarhet och konjunkturpåverkan framöver.

 • Saudi pressar Opec6:31

  Saudi pressar Opec

  Miljoner strejkar i Frankrike. Saudi pressar Opec att hålla kvoterna. Rejält uppsving i svenska bytesbalansen. USA:s president Trump lämnade Natomötet i protest.

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.2%
NASDAQ-100 0%
NASDAQ Composite -0.1%

Vinnare & förlorare

Peab 4.5%
Millicom 2.1%
Embracer 1.7%
Lifco -1.7%
Sectra -3.4%
Sinch -4.1%
Uppdaterad tor 16:39
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier