”Saab har en betydande del av jätteordern”

Försvarsbolaget Saab har i samarbete med Boeing vunnit en jätteupphandling i USA. Affären gäller 351 skolflygplan av typen Boeing T-X som bolagen har utvecklat tillsammans.

Upphandlingen är värd drygt 80 miljarder kronor. Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning, som länge har väntat på den här affären, kommenterar.

”Det kommer bli roligt för hela Sverige”, säger Johan Thorén.

Thorén menar att denna affär kan leda till fler affärer, bland annat i Asien och i Sverige. Han är även övertygad om att affären kommer bli mycket viktig för Saab även om fördelningen mellan Boeing och Saab är oklar: ”Saab har en betydande del i jätteordern.”

 

 

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.2%
NASDAQ-100 0.1%
NASDAQ Composite 0.1%

Vinnare & förlorare

Avanza 12.5%
Beijer Ref 4.6%
Intrum Justitia 4%
Elekta -3.7%
Sinch -5.4%
Klövern -6.1%
Uppdaterad tis 17:35
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Väntade PMI-rekyler5:12

  Väntade PMI-rekyler

  De tyngsta makroekonomiska händelserna just nu analyseras av Handelsbankens Kiran Sakaria och EFN:s Ara Mustafa.

 • Amerikanska digitaliseringsvinnare16:38

  Amerikanska digitaliseringsvinnare

  EFN Marknad riktar blicken mot USA tillsammans med förvaltaren Joakim By från Handelsbanken. Förutom ett gäng spännande aktiecase diskuteras den amerikanska börsen med avstamp i presidentvalet. 

 • Japansk industri överraskar negativt4:01

  Japansk industri överraskar negativt

  Vita husets handelsrådgivare Navarro hävdade i går att handelsavtalet med Kina är över. Något som fick börser på fall. När president Trump senare dementerade uppgiften vände börsen upp. Regeringen vill ta in mer skatt från utländsk arbetskraft. Blandade PMI-siffror från Japan.

 • Förvaltarens molnfavoriter15:53

  Förvaltarens molnfavoriter

  EFN Marknad bjuder på en resa bland molnbolagen. Förvaltaren Johan Roslund från GP Bullhound går pedagogiskt igenom hela värdekedjan - från Microsoft och Amazon till Docusign och Okta.